International Yiddish Summer Program aan de Universiteit van Tel Aviv

Gepubliceerd op: 26 januari 2023

De Universiteit van Tel Aviv biedt van 5 juli tot en met 1 augustus een International Yiddish Summer Program aan. Deze cursus is zowel aan de universiteit zelf als online te volgen.

Het programma van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tel Aviv bestaat uit onder meer uit lessen Jiddisj op verschillende niveaus. Er zijn workshops over Jiddisje manuscripten en Jiddisje muziek. Masterstudenten en promovendi krijgen de ruimte om hun onderzoek te presenteren aan een groot academisch publiek. Daarnaast is er voor deelnemers die het programma op locatie volgen, een uitgebreid cultureel programma onder leiding van docenten van de universiteit.

De editie van 2022 telde zo’n zeventig deelnemers uit dertien verschillende landen. Daarmee is het zomerprogramma volgens de organisatoren een van de meest vooraanstaande en cultureel diverse cursussen ter wereld.

De inschrijving voor het International Yiddish Summer Program is inmiddels geopend. Meer informatie daarover vind je op de website van de Universiteit van Tel Aviv.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.