Expositie: Fotograaf Erwin Blumenfeld (Brussel)

Gepubliceerd op: 28 september 2023

Het Joods Museum van België wijdt een grote tentoonstelling aan fotograaf Erwin Blumenfeld (1897-1969). Blumenfeld is vooral bekend om zijn modefotografie van een uitzonderlijke creativiteit.

Met meer dan honderd foto’s blikt de tentoonstelling terug op het werk van de in Berlijn geboren Erwin Blumenfeld (1897-1969). Hij werd geboren in een Joodse familie van vrijdenkers en verhuisde in 1918 naar Amsterdam. In de vooroorlogse jaren maakte hij deel uit van de culturele avant-garde in Amsterdam en later in Parijs.

In 1941 wist hij te vluchten naar New York en bouwde daar verder aan een succesvolle carrière. Hij publiceerde onder meer in gerenommeerde Amerikaanse tijdschriften als Harper's Bazaar, Life en American Vogue.

Zijn werk wordt gekenmerkt door een vrije verkenning van vorm en kleur. Veelvormig met een mengeling van dadaïstische elementen, politieke engagementen en artistieke experimenten.

Het fotografiemuseum Foam in Amsterdam wijdde eerder een grote overzichtstentoonstelling aan Erwin Blumenfeld. Op deze expositie in het Joods Museum van België in Brussel is zijn oeuvre opnieuw in Europa te zien. De tentoonstelling loopt van 29 september 2023 tot en met 4 februari 2024.

Locatie: Joods Museum van België, Minimenstraat 21, 1000 Brussel, België
Kijk voor entreeprijzen en openingstijden op de website van het museum.

Beeld: The Estate of Erwin Blumenfeld

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.