De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Oliver Sacks

Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
Aantal blz.: 264
ISBN: 9789023495574

Ook als luisterboek verkrijgbaar

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: P.M. Moll-Huber
Oorsponkelijke titel: The Man Who Mistook His Wife for a Hat and Other Clinical Tales (1985)

In De man die zijn vrouw voor een hoed hield vertelt Oliver Sacks de verhalen van mensen die lijden aan perceptuele en intellectuele afwijkingen: patiënten die hun herinneringen kwijt zijn, niet langer in staat zijn om geliefden of alledaagse voorwerpen te herkennen, of patiënten die te maken hebben met tics en die zonder dat te willen obsceniteiten schreeuwen. Hoewel deze gevallen ons vaak bizar voorkomen, worden ze door Sacks’ respectvolle en sympathieke wijze van vertellen diep menselijk. Aan de hand van fascinerende en vaak ontroerende ziektegeschiedenissen laat Sacks zien hoe het is om te moeten leven met een neurologische afwijking.

Dit klassieke boek is nu heruitgegeven.

Oliver Sacks (1933-2015), befaamd neuroloog, wetenschapper en arts, verwierf internationale roem met zijn populairwetenschappelijke boeken over de belevingswereld van zijn patiënten. Hij is de auteur van internationale bestsellers als Ontwaken in verbijstering (1973), De man die zijn vrouw voor een hoed hield (1985), Een antropoloog op Mars (1995), Musicofilia (2007), Hallucinaties (2012), Onderweg (2015) en Dankbaarheid (2015). In 2018 verscheen een eerdere verzameling nagelaten essays, De rivier van het bewustzijn. In juli 2019 verscheen Eerste liefdes en laatste verhalen, met niet eerder gepubliceerde essays uit het nalatenschap van Sacks.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.