Boek: Ons voedsel

Een levenslang verhaal

Gepubliceerd op: 30 maart 2023

Ons voedsel
Een levenslang verhaal

Louise O. Fresco

Amsterdam: Prometeus, 2023
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789044651201

Ook als e-book verkrijgbaar

Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Ze heeft onnoemelijk veel gepubliceerd, geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers, en steevast over de vraag: hoe voeden wij acht miljard mensen nu, en tien miljard straks?

Reizen, gerechten, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kunst die haar inspireert vormen aanleiding tot associaties en vragen. In Ons voedsel komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet.

Louise Fresco beschrijft hoe haar denken over voedsel is veranderd. Ze gaat in op actuele kwesties, maar haalt ook veel kleurrijke herinneringen op.

Ons voedsel is een optimistisch boek over de verhalen achter iedere maaltijd. Het is een geëngageerde en prachtig geschreven getuigenis van een leven waar voedsel, datgene wat niemand onverschillig kan laten, als een rode draad doorheen loopt.

Dit standaardwerk over de wereldwijde voedselvoorziening is opnieuw uitgegeven en inmiddels toe aan een vierde druk.

Prijs paperback: € 23,99 euro, prijs E-boek: € 13,99 euro.
Meer informatie vind je op de website van uitgeverij Prometheus.

Louise O. Fresco (1952) is wetenschapper, columnist voor NRC en de auteur van de veelgeprezen roman De kosmopolieten, en recent De plantenjager uit Leningrad. In 2019 ontving zij een eredoctoraat van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Fresco was toen nog voorzitter van de Wageningen University & Research, een functie die zij in 2022 neerlegde.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.