Chanoeka 5782 / 2021

Het grootste Joodse culturele evenement van Nederland!

Gepubliceerd op: 25 november 2021

Voor de zevende keer staat het Jewish Amsterdam Chamber Ensemble op het podium van het Koninklijk Concertgebouw. Dit feestelijke concert vindt plaats op 5 december, de laatste dag van Chanoeka. De Israëlische chazzan Israel Nachman is op deze feestelijke avond opnieuw voorzanger van dienst. Zijn Amerikaanse vakgenoot Yoni Rose, hoofdchazzan van Frankfurt, is de 'special guest'.
Orkest en zangers staan onder leiding van maestro Joan Berkhemer.

Op het programma staat Joodse, Israëlische, klassieke en hedendaagse muziek. Daarnaast besteden we deze avond speciale aandacht aan het historische concert van Victor Schlesinger in het Concertgebouw, precies honderd jaar geleden.
De muzikale leiding van deze avond is in handen van Barry Mehler en ceremoniemeester is Leo Samama.

Israel Nachman

Yoni Rose

In december 2020 verscheen in The Jerusalem Post het artikel How Hanukkah returned to Amsterdam's Royal Concert Hall decades after WWII over de geschiedenis van de Amsterdamse Chanoekaconcerten.

De organisatie heeft speciaal voor Crescas een 'Chai' kortingsactie waarmee je achttien procent minder betaalt voor je toegangsbewijs. De kaartverkoop loopt via de website van het Koninklijk Concertgebouw.
Voer bij checkout SJM18KORT in om de korting in mindering te brengen op de ticketprijs. Let op: niet geldig op rang 4!


Type:
muziek
Wie:
Jewish Amsterdam Chamber Ensemble
Waar:
Grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw, Concertgebouwplein 5, Amsterdam
Wanneer:
zondag 5 december 2021
Tijd:
20.15 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.