Documentaire Children of Andalus

Gepubliceerd op: 5 januari 2023

Januari en februari 2023 is in verschillende Nederlandse bioscopen de documentaire Children of Andalus te zien. Een film over het verdwenen rijk Al-Andalus, een plek waar Joden, christenen en moslims eeuwenlang vreedzaam samenleefden.

Al-Andalus is de naam die de Moren vanaf de achtste eeuw gaven aan het door hen veroverde gebied op het Iberische Schiereiland. In die periode kwamen steden als Cordoba, Sevilla, Granada en Toledo tot economische en culturele bloei. Vijf eeuwen lang leefden moslims, Joden en christenen in relatieve vrede samen. Na 1492 stortte het rijk in, na een machtsovername door katholieke bestuurders. Vele inwoners van Al-Andalus vluchtten naar Marokko om aan vervolging te ontkomen.

De documentaire is een productie van Hicham Ghalbane en Rick Leeuwestein. Children of Andalus is het logische vervolg op hun eerder verschenen boek over het rijk Al-Andalus, dat in februari vorig jaar verscheen. Documentairemakers Hicham en Rick praten met Joodse en islamitische nakomelingen van de vroegere bevolking. Sommigen dromen er nog altijd van terug te keren naar ‘het verloren paradijs’.

Children of Andalus is in januari en februari 2023 te zien in verschillende bioscopen.
Kijk voor de bioscopen en tickets op de website van Children of Andalus.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.