'Altijd online' cursus: Starterskit jodendom

Alles wat je over het jodendom wilt weten

Gepubliceerd op: 11 maart 2021

Over een paar weken begint Pesach, een periode van acht dagen waarin de uittocht uit Egypte wordt herdacht en gevierd. Lang niet iedereen zal weten waarom Pesach voor Joden overal ter wereld zo belangrijk en betekenisvol is.

In de zestien korte audiolessen van de Starterskit jodendom die we als online cursuspakket aanbieden, hoor je (bijna) alles wat je wilt weten over het Joodse volk en de Joodse religie.

De lessen behandelen de hoogtepunten van het jaar in het Joodse leven en vertellen je wat er tijdens de sjabbat en tijdens Joodse feestdagen thuis én in de synagoge gebeurt.
Wat is een bar mitswa nou precies en wat doe je als je daarvoor bent uitgenodigd? Waarom is paling niet koosjer? Wat is de Talmoed? Welk jaar is het nu volgens de Joodse kalender? Als je alle lessen van deze cursus hebt gevolgd, heeft het jodendom veel minder geheimen voor je en is de drempel die je misschien voelde om aan een van onze andere cursussen deel te nemen, een heel stuk lager!

Op onze website kun je de Altijd online-cursus Starterskit jodendom aanschaffen. Als de betaling is afgerond, kun je meteen starten: de cursus staat dan klaar in je account. Je kunt de cursus op elk gewenst tijdstip en zo vaak je wilt gebruiken.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.