Kort nieuws van heinde en ver

Onze wekelijkse knipseldienst met min of meer recente of opmerkelijke berichten uit binnen- maar vooral buitenlandse media

Gepubliceerd op: 25 februari 2021

Voormalig hoofd infectieziektebestrijding en emeritus hoogleraar epidemiologie bij het RIVM Roel Coutinho weet als geen ander hoe vaccinaties ons leven hebben beïnvloed. Onze samenleving zou er wezenlijk anders uitzien als we niet standaard werden gevaccineerd tegen van alles en nog wat. Dat heeft hij beschreven in het boek Vaxx en hij vertelt erover op zondag 21 februari bij Op1.
In een interview in het AD zei Coutinho dat het hem was opgevallen dat er voor mensen die zich serieus willen verdiepen in vaccinaties geen enkel behoorlijk en actueel boek over het onderwerp te vinden was.Bij Poerim denk je toch meestal aan verkleedspullen, hamansoren, een ratel, spelletjes en aan drinken, vooral veel drinken. Maar dat doet geen recht aan de werkelijke betekenis van deze chag (feestdag). Denk maar aan de vier belangrijkste mitswot: we lezen Megillat Ester, het verhaal van Esther, Mordechai en Haman, serveren een seoeda (feestmaal), hebben misjloach manot klaarstaan, een gulle gift van eetbare geschenken, en we vergeten ook manot l'evjonim niet, geschenken voor de armen.

Kveller  keek met de blik van nu naar het Lotenfeest en beschreef in This Essential Act Is Required on Purim. And No, It’s Not Drinking tal van raakvlakken.Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.