Debat: Rachel Aviv

Strangers to Ourselves

Gepubliceerd op: 7 september 2023

Op maandag 18 september is de Amerikaanse auteur Rachel Aviv te gast in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Zij praat onder meer over haar boek Strangers to Ourselves, over geestelijke gezondheid.

Hoe begrijpen we onszelf in tijden van crisis en nood? Dergelijke momenten, die iedereen zal herkennen – creëren vaak een spanning tussen ons eigen idee over onszelf en hoe de rest van de wereld ons ziet. Journalist Rachel Aviv werkt voor het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker, en is auteur van het boek Strangers to Ourselves. Zij maakte voor het eerst kennis met de manier waarop mensen geestelijke gezondheid en welzijn ervaren, toen ze als jong kind de diagnose anorexia nervosa kreeg.

Mentaal welzijn
Dit is het uitgangspunt voor haar zorgvuldig onderzochte non-fictieverhaal dat geen steen onberoerd laat. Ze onderzoekt niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook die van verschillende mensen van over de hele wereld, die elk hun licht werpen op een ander aspect van mentaal welzijn.

Tijdens deze bijeenkomst is de voertaal Engels.

Meer informatie en kaartverkoop vind je op de website van Pakhuis de Zwijger.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.