Het dr. Bloeme Evers Fonds van Crescas

Want iedereen moet kunnen leren!

Gepubliceerd op: 2 december 2021

Het dr. Bloeme Evers-Emden Fonds werd in 2016 opgericht ter nagedachtenis aan deze bijzondere vrouw, die als door een wonder de Sjoa overleefde.
Na de oorlog wijdde Bloeme haar leven aan onderzoek naar de psychische gevolgen van de oorlog en aan educatie. Ze was daarbij ook een geweldige bruggenbouwer, die mensen wist samen te brengen. Voor Bloeme maakte het niet uit op welke manier iemand zijn Joodse identiteit zag. Zij keek in eerste instantie naar de mens en was voor zeer velen een houvast en een baken.

Vanaf de oprichting in 1999 was Bloeme zeer nauw betrokken bij Crescas. Haar cursussen over de praktische zaken van het jodendom die ze jarenlang in haar eigen huis gaf aan een kleine groep trouwe studenten, waren befaamd en geliefd.

Bloemes levensmotto was "een leven lang leren" - een ideaal dat ook Crescas nastreeft. Het fonds dat Bloemes naam draagt is bedoeld om ook minderbedeelden in staat te stellen deel te nemen aan onze cursussen. Kennis, ontwikkeling en verbinding staan bij Crescas hoog in het vaandel.

In de afgelopen jaren is het potje steeds kleiner geworden, terwijl de behoefte om te leren gelukkig nog steeds aanwezig is!
Crescas wil iedereen de kans geven mee te doen, ongeacht haar of zijn beperkte middelen.

Wil jij het Bloeme Evers-Emden fonds financieel steunen, zodat iedereen kan (blijven) leren? Elk bedrag, hoe bescheiden ook, is zeer welkom!

IBAN: NL73 ABNA 0542 4729 10
t.n.v. Stichting Crescas
o.v.v. Bloeme Evers-Emden fonds

Je kunt ook gebruik maken van het donatieformulier op onze website.

Mede uit naam van Bloeme: hartelijk dank!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.