De jaarlijkse sneak peek - wat hebben we in petto voor het nieuwe cursusjaar?

Het cursusprogramma 2022/2023 is bíjna klaar!

Gepubliceerd op: 4 augustus 2022

Donderdag 18 augustus staat het volledige cursusprogramma 2022-2023 op de website.
Wil je graag onze programmabrochure ontvangen? Stuur een mail met je naam, adres en het gewenste aantal exemplaren naar info@crescas.nl!

Hoofdthema dit jaar is Levenskunst. Je vindt het terug in een waaier van lezingen en workshops, waaronder zelfs een eerste kennismaking met de Israëlische verdedigingstechniek krav maga.

Joodse filosofie en Joodse cultuur in allerlei vormen staan prominent op het programma.

Literatuur komt aan de orde in de Crescas leesclub en in een literaire salon gewijd aan Andreas Burnier, en wij zetten de jaarlijkse boekenclub extra luister bij met een Boekenfestival dat we samen met Joods Maatschappelijk Werk organiseren.

Het Crescas Taleninstituut is een van de pijlers onder ons cursusaanbod: naast Modern Hebreeuws, Jiddisj en Bijbels Hebreeuws hebben we nu ook een cursus Ladino. Hoe die eruit ziet, lees je als het cursusoverzicht online staat. En natuurlijk krijgen de cursussen Bijbels Hebreeuws een vervolg. Binnenkort vind je een link naar alle talencursussen op onze website.

Heeft geschiedenis je bijzondere belangstelling? Dan zit je goed bij ons: Bart Wallet tekent voor de vierde keer voor een serie van vijf lezingen in het kader van Klassiekers van de Joodse studies. Voor dit jaar koos hij als thema De toekomst van de Joodse studies met bijzondere boeken als basis voor zijn even onderhoudende als leerzame verhalen.

Voor cursussen over het Jodendom kan iedereen, van kenner tot beginner, bij Crescas terecht, een onderwerp dat bij onze docent rabbinica Leo Mock in goede handen is.

De succesvolle cursus Leiderschap die in het afgelopen seizoen werd gegeven, wordt deels herhaald én krijgt een vervolg in de vorm van rondetafelgesprekken met jonge professionals over in onze tijd urgente kwesties.

De samenwerking met het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland wordt voortgezet. Er staan weer een aantal boeiende lezingen op het programma.

En verder?

In 2023 bestaat het Joods Educatief Centrum Crescas 24 jaar - nét geen lustrum maar wel aanleiding voor een feestelijk concert!
Ons openingsevenenement hebben we gepland op 25 oktober. De titel is Een leven vol inspiratie.
Nog even geduld: op 19 augustus weet je alles over wie en wat!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.