Boek: De wereld is een gerucht

Gepubliceerd op: 9 maart 2023

De wereld is een gerucht

Nir Baram

Amsterdam: De Bezige Bij, 2023
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789403186313

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Hilde Pach
Oorsponkelijke titel: The World Is a Rumor

De wereld is een gerucht van de Israëlische auteur Nir Baram is het vervolg op Aan het einde van de nacht. Opnieuw staat het personage van Jonathan centraal. Hij kan de dood van zijn beste vriend Joël maar niet loslaten.

Jonathan besluit een reis te maken met zijn jonge zoon. Ze beklimmen een berg waar, zo luidt het gerucht, een man woont die een buitengewoon talent heeft: hij kan herinneringen doen verdwijnen. Zijn zoektocht brengt hem naar plaatsen waar hij nooit had willen komen, en hij neemt zijn geliefde zoon met zich mee. De queeste bedreigt de relaties binnen zijn gezin, maar geeft ook hoop op vrijheid en de mogelijkheid om zich te verzoenen met zijn verdriet.

De wereld is een gerucht
is een roman over de passies, angsten en liefdes die altijd bij ons zijn. Het boek vertelt een ontroerend en soms beangstigend verhaal over de liefde van een vader voor zijn zoon, over ouders en kinderen, over de breekbaarheid van familie, over realiteit en verbeelding en over de worsteling om echt in het heden te leven.

De wereld is een gerucht
is verschenen bij uitgeverij De Bezige Bij.
Prijs: paperback € 23,99, E-book € 12,99.

Nir Baram (Jeruzalem, 1976) brak in 2012 internationaal door met zijn roman Goede mensen. Drie jaar later verscheen Wereldschaduw, in 2016 gevolgd door Een land zonder grenzen, waarin Baram verslag deed van een reis door de bezette gebieden. In 2021 verscheen de roman Aan het einde van de nacht, zijn meest persoonlijke roman tot dusver. Nir Baram woont in Tel Aviv.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.