The Amichai Windows

De online presentatie van een prachtig kunstboek met achttien gedichten van de grote dichter Yehuda Amichai

Gepubliceerd op: 4 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Yehuda Amichai (1924-2000) is een van de grote moderne Hebreeuwse dichters. Hij schreef over liefde, oorlog, Joods leven in de twintigste eeuw en het vroegmoderne Israëlische landschap. Hoewel hij al meer dan twintig jaar geleden overleed, is Amichai zeker nog niet vergeten. De afgelopen jaren werkte de bekroonde Amerikaanse boekkunstenaar en dichter Rick Black aan een prachtig kunstboek waarin hij achttien gedichten van Amichai bundelde. Elk gedicht is zowel in het Hebreeuws als in het Engels afgedrukt en elk exemplaar van het boek is met de hand gevouwen en gebonden. Naast nieuwe afdrukken bevat het boek ook replica's van enkele van Amichais originele, handgeschreven gedichten, evenals collages van afbeeldingen uit de Joodse geschiedenis.

Black begon met dit project in 2007, zeven jaar na de dood van Amichai. Hij werkte samen met de professoren Gary A. Rendsburg en Azzan Yadin-Israel om Amichais gedichten uit het Hebreeuws naar het Engels te vertalen.
Op zondag 7 maart vindt de virtuele boekpresentatie plaats via een Zoom-bijeenkomst. Tijdens een gesprek met professor Rendsburg zal Rick Black het eerste exemplaar uitreiken, gedichten voorlezen en vertellen over zijn persoonlijke ontmoetingen met Yehuda Amichai. Als je aanwezig wilt zijn bij deze boekpresentatie word je vriendelijk verzocht je van tevoren aan te melden via de website.

Wie:
Rugters School of Arts and Science, Bildner Center for the Study of Jewish Life The Allen and Joan Rutgers Banner
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 7 februari 2021
Tijd:
18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.