Chanoeka Concert (B’nai B’rith)

Op 28 november in de kleine zaal van het Concertgebouw

Gepubliceerd op: 18 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Stichting Chanukah Concert en B’nai B’rith vieren samen met de Joodse gemeente de eerste avond Chanoeka. In de kleine zaal van het Concertgebouw, zal gezamenlijk de chanoekia op het toneel worden aangestoken. Joods en niet-Joods publiek is van harte welkom om samen het feest te vieren.

Speciaal voor deze gelegenheid zal tijdens dit Chanoeka-concert de wereldberoemde cantor (voorzanger) Simon Cohen uit Israël optreden als solist. Dirigent en artistiek leider van het concert is niemand minder dan Jules van Hessen. Maestro Van Hessen heeft een divers programma samengesteld met de mooiste parels uit de Joodse en Israëlische muziektraditie, waaronder klassieke, religieuze, Israëlische volkscomposities en hedendaagse composities. Er zullen tevens enkele gastoptredens plaatsvinden van beroemde Nederlandse en Israëlische artiesten. Wie dit precies zijn, blijft nog even een verrassing. Het Chanoeka-concert biedt meer dan alleen muziek. In de prijs zijn ook soefganiot inbegrepen en een glas koosjere wijn.

Op de achtste avond van Chanoeka, 5 december, vindt nog een bijzonder Chanoeka-concert plaats in de grote zaal van het Concertgebouw, voor de zevende keer met The Jewish Amsterdam Chamber Ensemble. Daarover berichten wij volgende week.

Type:
muziek
Wie:
Stichting Chanoeka Concert (B’nai B’rith)
Waar:
Koninklijk Concertgebouw, kleine zaal, Concertgebouwplein 26, Amsterdam
Wanneer:
zondag 28 november 2021
Tijd:
20:15 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.