Bijbels Hebreeuws voor lichtgevorderen 2

Gepubliceerd op: 2 maart 2023

Onder leiding van Hannah Neudecker, oud-docent Hebreeuws aan de Universiteit Leiden, begint bij Crescas een nieuwe cursus Bijbels Hebreeuws. De lessen zijn bedoeld voor lichtgevorderden.

In de eerste cursus zijn we begonnen met het boek Ruth. Daardoor heb je inmiddels ervaring in het herkennen van woordvormen en werkwoordstam, je kent de bezittelijke suffixen en bent vertrouwd geraakt met de zinsbouw van het Bijbels Hebreeuws.

In deze nieuwe serie van vijf lessen besteden we aandacht aan teksten uit de parasja. Bij iedere les zul je merken dat het tekstbegrip en de leesvaardigheid verder toeneemt.

Voor deze cursus ontvang je extra materiaal. Daarnaast moet je zelf zorgen voor het boek Grammatica van het Bijbels Hebreeuws van I.P. Lettinga. En bij voorkeur de 12de editie, maar in ieder geval niet ouder dan de 8ste druk.

De eerste les is op woensdag 22 maart. De hele cursus kun je online volgen. Na inschrijving ontvang je hiervoor een link.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.