Broodje Meijer keert terug, maar dan als food court in Amstelveen

Gepubliceerd op: 1 juni 2023

Een paar jaar nadat broodjeszaak Sal Meyer in Amsterdam zijn deuren moest sluiten, maakt het befaamde koosjere concept een comeback. De broodjes van Sal Meijer worden binnenkort verkocht bij Food Court Amsterdam, naast het Adagio-hotel in Amstelveen.

“We werken volgens de receptuur van Sal Meijer en zullen onder rabbinaal toezicht staan. De oude stijl, de zogenaamde slagers-look, komt terug en aan de wand hangen oude foto’s van de originele broodjeszaak”, zegt de nieuwe eigenaar Rafi Angat in Het Parool.

Angat heeft de rechten van Sal Meijer overgenomen van Martijn Koppert, de vorige eigenaar. Het foodcourt krijgt een koosjere keuken met een melk- en vleesgedeelte. Er komen ook twee restaurants: een met melk- en een met vleeskost. Op beide plekken in het foodcourt worden straks ook Argentijnse steaks, pastramibroodjes Amerikaanse stijl, vissandwiches, bagels, pasta en pizza geserveerd.

Zeker is wel dat de terugkeer van Broodje Meijer met open armen door de Joodse gemeenschap wordt ontvangen. Op dinsdag plaatsten Agnat en zijn mensen een nieuw logo op Facebook. Daarin zijn de drie kleuren van Amsterdam (rood, wit en zwart) en de drie kruizen goed terug te zien. Daarop kwamen 303 likes in één dag. De uitbaters schrijven daarop: "Leuk om alle reacties te zien! Er zijn inderdaad ontwikkelingen en meer nieuws hierover zal snel gedeeld worden!"

Lees het hele bericht op de website van Jonet.

Item in samenwerking met Jonet.
meer informatie: jonet.nl
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.