Jewish Art Salon

In coronatijd voorlopig uitsluitend digitaal, maar niet minder interessant!

Gepubliceerd op: 23 december 2021

Dorit Jordan Dotan: Floating in Ancient Times (2014)

Dorit Jordan Dotan: Western Wall 3

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Jewish Art Salon is 's werelds grootste Joodse organisatie voor beeldende kunstenaars. JAS werd in 2008 opgericht in New York City. Sindsdien is deze ngo uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van hedendaagse kunstenaars, curatoren, kunsthistorici en kunstschrijvers. JAS organiseert tentoonstellingen, boekpresentaties, open studio’s en sinds het begin van de lockdown ook zoombijeenkomsten. Die bijeenkomsten zijn uiteraard digitaal en daardoor toegankelijk voor een wereldwijd publiek. Op de website van JAS worden digitale live evenementen georganiseerd én er is inmiddels een database van video’s die 24/7 zijn terug te kijken.

Een van de meest interessante, recente video’s is een opname van een zoom evenement rond de nieuwste tentoonstelling van Dorit Jordan Dotan, I am an immigrant. Demografische veranderingen hebben invloed op mondiale en lokale politiek, de economie en het dagelijks leven. Sommigen zien de komst van migranten als een meerwaarde voor de (multiculturele) samenleving. Bij anderen leidt die tot angst voor baanverlies en het veranderen van de vertrouwde lokale cultuur. Volgens Dorit Jordan Dahan is de oplossing om eerst vrede met jezelf te sluiten voordat je anderen kunt zien zoals zij daadwerkelijk zijn. In dit videogesprek gaat deze Israëlische kunstenaar hierover in gesprek met Yona Verwer, beeldend kunstenaar en oprichter van de Jewish Art Salon.

Op 26 december vindt tevens een interessant live zoom evenement plaats rond de Jerusalem Biennale 2021. Emily Bilski en Dvora Liss, conservatoren van de biënnale, gaan in gesprek met JAS-kunstenaars die daar exposeren, onder wie Andi Arnovitz, Mirta Kupferminc, Yehudis Barmatz, Lenore Mizrachi-Cohen en Esther Zibell. Ook zal de directeur van de Jerusalem Biennale, Rami Ozeri, zijn opwachting maken. 

Type:
tentoonstelling
Wie:
Jewish Art Salon
Waar:
online
Wanneer:
zondag 26 december 2021
Tijd:
18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.