Leer Ivriet: voor beginners en gevorderden

Gepubliceerd op: 29 juni 2023

Of je je nu op vakantie verstaanbaar wilt maken, of je kennis wilt opfrissen en verbreden, met onze taalcursussen kun je alle kanten op. Van Ivriet tot Jiddisj en een heuse spoedcursus.

Ivriet kita Beet is bedoeld voor mensen die al een beetje Ivriet spreken en hun woordenschat willen uitbreiden. Uiteraard komt de grammatica aan bod (de tegenwoordige tijd en een begin van de verleden tijd), maar deze cursus draait vooral om lezen, spreken, schrijven en luisteren.

Ivriet gevorderden gaat een stap verder. Je hebt een ruime basiskennis van het Ivriet en wilt deze nog eens opfrissen of uitbreiden naar een hoger niveau. Deze cursus wordt gegeven in Leiden.

Voor mensen die de taal al goed spreken, zijn er verschillende cursussen op niveau. Hierin staan het herhalen van grammatica en uitbreiding van het vocabulaire centraal. Die kennis leer je praktisch toepassen in klassikale conversaties, bijvoorbeeld tijdens een bespreking van actuele onderwerpen uit het Israëlische nieuws. Daarnaast is er ruim aandacht voor lezen en luisteren.

De Jiddisje leesgroep keert ook het komend cursusjaar terug. Het Iber der grenets is een prachtige bloemlezing uit de moderne Jiddisje literatuur. Alle reden om ook thuis verder te lezen en je te verdiepen in de rijkdom van het Jiddisj.

In het voorjaar van 2024 is er weer een spoedcursus Ivriet. Tijdens de unieke Crash Course Ivriet leert u in vijf dagen meer dan u van te voren dacht. Voor deze Crash Course is de korting op het lesgeld niet van toepassing.

Kortom, ons Taleninstiuut biedt voor elk wat wils en op alle niveaus. Neem rustig de tijd om te grasduinen in het aanbod. Je kunt je nu al inschrijven. En wie er vroeg bij is, krijgt ook nog eens een leuke korting op het cursusgeld.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.