Klassiekers van de Joodse studies I

Vijf lezingen over Joodse geschiedenis aan de hand van toonaagevende werken uit de Joodse geschiedwetenschap

Gepubliceerd op: 9 juni 2022

Speciaal voor Crescas gaf historicus Bart Wallet in het seizoen 2020-2021 vijf lezingen met de titel Klassiekers van de Joodse Studies. Hij koos daarvoor als uitgangspunt een aantal toonaangevende werken uit de Joodse geschiedwetenschap.

Klassiekers van de Joodse studies I hebben we opgenomen in het vaste online aanbod. Dat betekent dat je de vijf lezingen kunt aanschaffen, waarna je ze op elk gewenst moment kunt bekijken.

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Jessica Roitman Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Asjkenazische en Sefardische Joden in Amsterdam...

De Sefardische gemeente Amsterdam was in de 17e eeuw toonaangevend in de westelijke diaspora. Gedurende de 17e eeuw was het de moedergemeenschap voor de rest van de Sefardische nederzettingen in...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.