Waarheen moet ik gaan?

Familie-epos over de omzwervingen van een Pools-Joodse en een Hongaars-Joodse familie op de vlucht

Gepubliceerd op: 14 april 2022

Waarheen moet ik gaan?
Familie-epos over de omzwervingen van een Pools-joodse en een Hongaars-joodse familie op de vlucht

John Dunkelgrün

Amsterdam: Amphora Books, 2022
Aantal blz.: 752
ISBN: 9789064461620

Ook als e-book verkrijgbaar

Het aangrijpende relaas van twee Joodse families, de Dunkelgrüns uit Polen en de Kulcsárs uit Hongarije. Het verhaal voert door Palestina, Perzië en Pennsylvania en is opgetekend door schrijver John Dunkelgrün op basis van getuigenissen en uitgebreid archiefonderzoek. Beide families vestigen zich uiteindelijk in het vooroorlogse Den Haag waar Jopi Dunkelgrün en Bory Kulcsár in 1941 trouwen. De bezetter maakt het leven voor Joodse burgers echter voelbaar gevaarlijker en twee familieleden van Bory en Jopi worden vastgezet. Terwijl de Kulcsárs besluiten onder te duiken doen de Dunkelgrüns een bloedstollende poging om naar Zwitserland te vluchten. 

John Dunkelgrün (1943) werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwitserland geboren en groeide op in Den Haag. Dunkelgrün is columnist voor Diplomatmagazine.eu en schrijft verhalen en opiniestukken.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.