Afscheidsconcert: Jules van Hessen

Gepubliceerd op: 26 oktober 2023

Na 35 jaar neemt de Nederlandse dirigent Jules van Hessen afscheid van 'zijn' Philips Symfonie Orkest. Maestro Jules koos hiervoor de Derde symfonie van Mahler.

In de monumentale Derde symfonie bezingt Mahler alle fasen van de evolutie. Met thema’s als de zomer, bloemen, dieren, mensen, engelen en Gods liefde is het niet verwonderlijk dat het muziekstuk de bijnaam 'De Natuursymfonie' kreeg.

Mahler is er uitstekend in geslaagd zijn visie vorm te geven, vindt Jules van Hessen. "Deze symfonie moet zijn zoals deze wereld, hij moet alles behelzen", vertelt hij op de website van het Concertgebouw in Amsterdam. De Derde symfonie duurt ongeveer een uur en vijftig minuten. Een van de langste stukken uit het concertrepertoire. Het schitterende, orkestrale Adagio waarmee de symfonie tot besluit de liefde bezingt, geeft voor Jules precies de extra lading die dit afscheid verdient.

Jules van Hessen en de Derde symfonie van Mahler is te zien op zondag 19 november in het Concertgebouw in Amsterdam.
Kaarten zijn te koop vanaf € 20,- (exclusief reserveringskosten). Drankjes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen.

Beeld: Jules van Hessen, via Concertgebouw Amsterdam

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.