Crowdfunding boek huwelijken Westerbork

Gepubliceerd op: 30 september 2021

Saskia Aukema is een fotoboek aan het maken over de 261 huwelijken die werden gesloten in kamp Westerbork. Dit doet zij naar aanleiding van een eigen familiegeschiedenis. Haar oudtante Annie trouwde in kamp Westerbork met haar vriend Hans. Hun huwelijk duurde niet lang: 36 dagen zijn ze getrouwd geweest.

Toen Saskia dat voor het eerst hoorde, stond ze versteld. Dat dat kon … trouwen in een doorgangskamp. Ze wilde er alles over weten, maar het was nog nooit echt uitgezocht, dus deed ze dat zelf.
 
Hans en Annie bleken bepaald niet de enigen te zijn geweest die in het kamp in de echt verbonden zijn. Aukema vond in de archieven alle namen van de getrouwde stellen, mooie trouwfoto’s, felicitatiekaartjes en trouwboekjes. En ze maakte foto’s van het terrein en een beknopte reconstructie van de gebeurtenissen van die dagen.

Al dat materiaal wil Saskia Aukema nu bundelen tot een mooi verzorgd boek dat de stellen van toen eert en de lezer van nu raakt. De titel wordt *Tot de dood ons scheidt*. Maar een fotoboek maken is duur. Vandaar dat ze een crowdfunding is begonnen op 'Voor de Kunst'

Saskia maakte eerder boeken over de islam, een website over de eroev (www.enhetwaterwaseenmuur.nl) en ze fotografeerde voor het boekje *Joods worden in Nederland*.

Wilt u dit project mogelijk maken? U kunt het ondersteunen via de site voor deze crowdfunding via deze link.


Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.