Dancing at the Pity Party

A Dead Mom Graphic Memoir

Gepubliceerd op: 3 juni 2021

Dancing at the Pity Party
A Dead Mom Graphic Memoir

Tyler Feder

New York: Penguin/Dial Books, 2020
Aantal blz.: 208
ISBN: 9780525553021

Hoe beschrijf je de ervaring dat je je moeder ziet sterven aan kanker en hoe je omgaat met het verdriet om haar dood? Tyler Feder gebruikt wat haar het meest vertrouwd is: haar tekenkunst, en vindt de woorden om dat alles in te vatten in haar getekende ‘roman’ voor jongeren en jongvolwassenen, Dancing at the Pity Party.

Tylers moeder is een energieke, jonge, inspirerende en liefhebbende vrouw die feilloos weet om te gaan met de enigszins zorgelijke aard van haar oudste dochter. In de zomer volgend op Tylers eerste jaar aan Northwestern University krijgt de moeder de diagnose kanker. Ze overlijdt in het voorjaar - Tyler zit in haar tweede jaar en staat op de drempel van volwassenheid.

In Dancing at the Pity Party beschrijft ze in prachtige pastelkleurige beelden en met precies de juiste woorden en milde humor de uitersten van haar emoties, van de diepste wanhoop tot vreugde, van angst tot spijt en ook de woede over het verlies van haar onmisbare, geliefde moeder.

Feder deelt haar herinneringen aan haar moeder tot in de kleinste details - wat at ze graag en wat verfoeide ze, de familiegrapjes, haar soms irritante eigenaardigheden, en ze laat zien hoe de goede bedoelingen van vrienden en kennissen soms compleet mis zijn. Hoe vier je voor het eerste de feestdagen zonder je moeder, wat doe je met de kleding in haar kast, en wanneer vervang je oude tradities door nieuwe? En het moeilijkste en pijnlijkste van alles: hoe ga je om met dat instinctieve: "Dat moet ik mam vertellen"?

Tyler Feder heeft moeten opgroeien om greep te krijgen op haar herinneringen, en laat in haar boek zien dat zelfs het grootste verdriet, hoe ingrijpend ook, nooit helemaal weg gaat maar wel hanteerbaar wordt.

De boekpresentatie vond plaats op 26 april 2020 en werd op video opgenomen.

De Amerikaanse schrijfster en tekenares Tyler Feder maakte razendsnel naam met haar geestige, sterk feministische tekeningen. in 2012 startte ze haar eigen bedrijf Roaring Softly. Op tylerfeder.com laat ze haar werk aan de wereld zien.

Virtual Launch Event with Tyler Feder for DANCING AT THE PITY PARTY

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.