Een uurtje per week iets betekenen voor iemand met dementie?

Vrijwilligerscollectief Het Momentum zoekt geschikte vrijwilligers!

Gepubliceerd op: 17 november 2022

ONLINE Informatie-avond

Vrijwilligerscollectief Het Momentum zoekt samen met zorgcentrum Beth Shalom naar geschikte vrijwilligers die zich een uurtje per week inzetten voor een 'eigen' bewoner. Iedereen boven de 18 met empathie en geduld en die een uurtje per week tijd heeft, kan zich hiervoor aanmelden. De vrijwilligers krijgen een korte opleiding en professionele begeleiding. 

Gedeelde interesses
De match gebeurt waar mogelijk op basis van de individuele zorgvraag en gedeelde interesses. Praten over een gezamenlijke achtergrond of interesse, een potje schaken met een fervent denksporter, een wandeling met de hond met een dierenliefhebber of samen een kopje koffie drinken. Er kan nog zoveel wél in elke fase van dementie. Ook tijdens de afgelopen coronaperiode hielden de vrijwilligers contact, onder andere met vlogs en kaartjes.

Positieve ervaringen
Er zijn al veertien matches met Momentum vrijwilligers actief binnen Beth Shalom. Hun ervaring is positief. Zoals die van Miriam Wolthuis Scheeres, Momentum vrijwilliger bij Beth Shalom naast haar drukke werkzaamheden als directeur van een zorginstelling en schrijver. "Mijn taak is gezellig zijn en daar neem ik de tijd voor. Het is mooi om te zien dat er nog zoveel wél kan en hoe de mensen daarvan genieten. En daar geniet ik dan ook weer van!"

Aanmelden kan vanaf nu via [email protected]. Uiteraard worden de coronaregels van dat moment gevolgd en deelnemers worden  tijdig geïnformeerd over een eventuele wijziging van plannen.


Zorgorganisatie Cordaan, locatie Beth shalom

"Cordaan biedt zorg aan circa 20.000 mensen vanuit 120 locaties in Amsterdam en regio. Ons zorgcentrum Beth Shalom met Joodse identiteit heeft veel aandacht voor Joodse feestdagen en tradities. Tegelijkertijd respecteert men de afkomst en levensbeschouwelijke overtuiging van elke bewoner. Met Het Momentum gaan we verder op zoek naar nog meer geschikte vrijwilligers voor persoonlijke matches met onze bewoners. Mensen met of zonder Joodse identiteit, iedereen die een uurtje per week iets leuks wil doen met iemand met dementie is welkom", aldus Marion Hoitink, locatiemanager.


Wie:
Vrijwilligerscollectief Het Momentum
Waar:
Online, de link wordt je na aanmelding per mail toegestuurd.
Wanneer:
maandag 28 november 2022
Tijd:
19.00-20.00

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.