Laatste Crescas Nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 6 juni 2024

Dit is voorlopig de laatste nieuwsbrief van het Joods Educatief Centrum Crescas.

Zoals eerder gemeld, beëindigt Crescas per 1 juli zijn activiteiten. Het bestaande online aanbod blijft wel beschikbaar. Helaas ontbreken de financiële middelen om nog een cursusjaar op de oude voet door te gaan.
De lezing van Ronit Palache op 20 juni over het zich losmaken uit religieuze gemeenschappen wordt de laatste van dit studiejaar. Gaat dat zien.

Met trots kijken we terug op 25 mooie jaren vol lezingen, cursussen, forumavonden, stadswandelingen, films, concerten en wat al niet meer.
De doelstelling van Crescas was en is om de enorme kenniskloof die na de oorlog was ontstaan, te dichten en de band van de naoorlogse generaties met het jodendom te versterken.
Inmiddels zijn we bijna tachtig jaar na de oorlog en heeft een derde of vierde generatie Nederlandse Joden het stokje overgenomen. Gelukkig heeft de Joodse gemeenschap in Nederland een duidelijke plek behouden en worden de religie, cultuur, tradities en het gedachtegoed van generatie op generatie doorgegeven. Wij zijn ervan overtuigd dat dat ook zonder Crescas zo zal blijven.

Zonder u, lezers van deze Nieuwsbrief en deelnemers aan alle activiteiten, had Crescas zijn doelstellingen nooit kunnen verwezenlijken. Daarom wil het bestuur u hartelijk bedanken voor uw jarenlange steun en belangstelling.
Uiteraard gaat die dank ook uit naar alle vaste medewerkers van het Crescas-team, de docenten, de vrijwilligers, de columnisten, de redacteuren van de Nieuwsbrief, de bestuursleden en niet te vergeten de donateurs en ondersteunende stichtingen die het Joods Educatief Centrum Crescas in de afgelopen 25 jaar mogelijk hebben gemaakt.

Blijf leren en beleven!

Stanley Winnik, voorzitter, Ralph Levie, secretaris, Philip Menco, penningmeester

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.