Zomerschrijvers 2020: Arnon Grunberg deel 2

Gepubliceerd op: 12 juni 2020

Vorige week is Zomerschrijvers 2020 van start gegaan. Daarin onderzoekt journalist en schrijver Femmetje de Wind hoe Nederlands-Joodse schrijvers zich verhouden tot hun Joodse achtergrond en hoe die achtergrond tot uiting komt in hun literaire werk. Ze gaat met de auteurs in gesprek, waarbij ze zich niet beperkt tot het stellen van indringende vragen maar ook echt met haar gesprekspartners in discussie gaat. De gesprekken worden gevoerd via Zoom, en en daarna ook uitgeschreven. Beide versies zullen op onze website te zien zijn.

Femmetje begon haar marathon met Arnon Grunberg. De vorm van dit vraaggesprek wijkt af van de overige interviews, omdat het gesprek per e-mail heeft plaatsgevonden. Het is een lange gesprek geworden, dat we in drie delen op onze website publiceren.

Het tweede deel, “Als liefde stopt is die dan mislukt? Dus alleen liefde tot het graf is gelukte liefde?”, staat vanaf vrijdag 12 juni online en lees je hier.
Deel 1,"Ik denk dat men moet leren spelen met het trauma. Ik kan je leren spelen", vind je hier. Het derde en laatste deel van dit interview verschijnt op vrijdag 19 juni.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.