De Familie

Gepubliceerd op: 6 januari 2022

De Familie

Naomi Krupitsky

Amsterdam: ambo | anthos uitgevers, 2022
Aantal blz.: 328
ISBN: 9789026357220

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Noor Koch
Oorsponkelijke titel: The Family

Sofia Colicchio is een vrije geest, luidruchtig en uitbundig. Antonia Russo is bedachtzaam en observeert de wereld om haar heen. Ze zijn hartsvriendinnen en leven in de schaduw van de kring rond hun vaders: de Familie. Elke zondagavond komt de familie bij elkaar: om te eten, zaken te bespreken, hun band te verstevigen. De verdwijning van Antonia’s vader drijft een dunne maar niet te ontkennen wig tussen de vriendinnen. We volgen  Sofia en Antonia vanaf hun kindertijd tot ze volwassen vrouwen zijn, echtgenotes, moeders en leiders. Maar dan wordt op een noodlottige avond hun loyaliteit zowel aan elkaar als aan de Familie op de proef gesteld ... Slechts één van beiden kan de trekker overhalen vóór het te laat is.

De Familie is een loepzuiver portret van een intense vriendschap tussen twee vrouwen. Ze leven binnen de verstikkende mores van de maffia, tegen de achtergrond van een buurt en een stad die volop in beweging zijn.

Naomi Krupitsky studeerde aan de Gallatin School of Individualized Study in New York. Tegenwoordig woont ze in San Francisco. De Familie is haar eerste roman.

Voor de Jewish Book Council schreef Krupitsky begin november 2021 het essay The World Is End­ing in Every Generation.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.