The Young Survivors

Gepubliceerd op: 13 mei 2021

The Young Survivors
What if everyone you loved, was suddenly taken away?

Debra Barnes

Hertfordshire, UK: Prelude Books, 2020
Aantal blz.: 304
ISBN: 9780715653555

Ook als e-book verkrijgbaar

Vijf broers en zussen worstelen om bij elkaar te blijven terwijl het gewoel van de oorlog hen uit elkaar dreigt te rukken. Wanneer Duitsland in de Tweede Wereldoorlog Frankrijk binnenvalt, verliezen de vijf Laskowski-kinderen alles: hun huis, hun Joodse gemeenschap en het allerergste: hun ouders die 's nachts worden weggehaald. Er is geen veilige plek waar ze uit handen van de nazi's kunnen blijven, maar ze laten elkaar niet los, want ze weten nooit zeker wanneer de autoriteiten zullen komen. The Young Survivors is een indrukwekkende historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Paulette Barnes (1938) de moeder van de auteur. De ontberingen, de onzekerheid en de onmogelijke keuzes die de Laskowski-kinderen moesten maken om de verschrikkingen van de Sjoa te overleven, komen angstwekkend dichtbij.

In NB Magazine verscheen in september 2020 een mooi interview met de schrijfster.

Debra Barnes studeerde journalistiek in Londen en heeft bij een aantal grote organisaties gewerkt als communicatiespecialist. In 2017 startte ze bij The Association of Jewish Refugees (AJR) het My Story project, waarin Sjoa-overlevenden en vluchtelingen hun verhaal aan vrijwilligers hun verhaal kwijt kunnen, dat vervolgens in boekvorm verschijnt. Debra is onlangs gevraagd om voor de AJR het Second Generation project en de toekomst van de AJR vorm te geven.Debra joined The Association of Jewish Refugees (AJR) in 2017 to run their My Story project. This initiative produces individual life-story books for Holocaust survivors and refugees with the participation of volunteers as interviewers.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.