Afscheid

Gepubliceerd op: donderdag 15 oktober 20, 07:00

Afscheid

Cherry Duyns

Amsterdam: Thomas Rap, 2020
Aantal blz.: 224
ISBN: 9789400404502

In Afscheid blikt Cherry Duyns terug op het leven van zijn moeder, een eigenzinnige vrouw die altijd ongrijpbaar bleef. Toen ze middenin de oorlog een charmante Nederlandse jongeman leerde kennen, de man die Cherry's vader zou worden, kwam het geluk in haar leven. Met hem vormde ze een succesvol duo in het variété en het stel kreeg in die meedogenloze tijd een zoon. Met haar man en haar kind belandde ze in Nederland in een vijandige omgeving, en door de spanningen hield het huwelijk geen stand.
Duyns vertelt het levensverhaal van een moeder en haar zoon, maar ook het verhaal van een tijdperk. 

Het begint met een telefoontje. Of hij wil komen. Hij rijdt van Nederland naar Duitsland, naar de stad in het dal, waar zij al die tijd heeft gewoond en waar ze nu haar laatste dagen doorbrengt in een bejaardenhuis.

Cherry Duyns (1944) kennen velen als de documentairemaker die al decennia televisieprogramma’s en documentaires maakt voor de VPRO. Hij won vele prijzen en werd in oktober 2014 geridderd voor zijn werk. Duyns begon zijn carrière als schrijvend journalist en heeft al vele boeken op zijn naam staan. In 2005 verscheen De zondagsjongen, waarin Duyns zijn eigen jeugd beschrijft.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.