Zomerschrijvers 2020: Maurits de Bruijn - "Ik ben veel moediger als schrijver dan als zoon."

Gepubliceerd op: 26 juni 2020

In de serie Zomerschrijvers 2020 onderzoekt journalist en schrijver Femmetje de Wind hoe Nederlands-Joodse schrijvers zich verhouden tot hun Joodse achtergrond en hoe die achtergrond tot uiting komt in hun literaire werk. Ze gaat met de auteurs in gesprek, waarbij ze zich niet beperkt tot het stellen van indringende vragen maar ook echt met haar gesprekspartners in discussie gaat. De gesprekken worden gevoerd via Zoom, en daarna ook uitgeschreven. Beide versies zullen op onze website te zien zijn.

Na Arnon Grunberg is nu de beurt aan Maurits de Bruijn, schrijver van Ook mijn Holocaust (2020). Zijn boek werd lovend ontvangen.

Wie is Maurits de Bruijn? Hij is 35, schrijver, queer, Joods, opgevoed in een gereformeerd milieu, gevoelig, grappig, angstig, flamboyant, broer van een jongen die verdween en zoon van een moeder die als baby aan de buren werd gegeven toen haar ouders en twee zusjes werden gedeporteerd naar Sobibor, en door een reis naar Israël nooit meer dezelfde als daarvoor. Femmetje de Wind spreekt met Maurits de Bruijn over zijn boek, maar vooral over zijn levensverhaal.

Klik hier om het gesprek met Maurits te lezen. Klik op de afbeelding om het gesprek te bekijken op onze website.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.