9 september 2020: we gaan weer van start!

Gepubliceerd op: 14 augustus 2020

Voor de 'grand opening' van het cursusseizoen 2020-2021 hebben we een online evenement geprogrammeerd: een gesprek tussen Emanuel Tov, emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, en historicus Bart Wallet.

Dit illustere duo gaat gezamenlijk op zoek naar het raadsel van Tanach, de Hebreeuwse Bijbel.
Ter introductie: Tanach bestaat uit oeroude teksten die van generatie op generatie zijn overgeleverd. Deze bijzondere verzameling boeken roept tot op de dag van vandaag nog vele vragen op. Werkte de schrijver alleen, of waren er meerdere schrijvers/samenstellers die gedurende enkele generaties de teksten schreven en herschreven? De Talmoedische traditie heeft daar wel een antwoord op, maar wat zegt de wetenschap erover?
Plaatsen de conclusies van de moderne Bijbelstudies de gelovige Jood voor een probleem?
En wat wordt er precies verstaan onder het begrip Bijbelkritiek?

Genoeg gespreksstof dus voor Emanuel Tov en Bart Wallet. Professor Tov zal iets over zijn levensverhaal vertellen (hij werd in 1941 geboren in Amsterdam), en zijn belangrijkste wetenschappelijke inzichten op het gebied van de geschiedenis van Tanach met ons delen.

Bart en de professor ontmoeten elkaar op 9 september om 20.00 uur online, en daar kun je bij aanwezig zijn.
Ook al zijn de nieuwe website en het nieuwe cursusprogramma nu nog niet online: je kunt je wel al aanmelden op onze website.

Het evenement vindt plaats in samenwerking met het Menasseh ben Israel Instituut en is tot stand gekomen met steun van Maror.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.