Birth of the Phoenix

Een onderzoek naar de toestand van de aarde in dans

Gepubliceerd op: 13 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het moderne dansgezelschap Vertigo Dance Company is een treffend voorbeeld van hoe inventief en spannend Israëlische kunst kan zijn. Het gezelschap werd opgericht door levenspartners en choreografen Noa Wertheim en Adi Sha'al. Ze maakten reeds veelgeprezen en bekroonde shows, waaronder Pardes, SHAPE ON US, Leela, White Noise en One. One &One.

In de door Wertheim gechoreografeerde voorstelling Birth of the Phoenix onderzoekt het dansersensemble, bestaande uit Adi Sha’al, Shachar Dor, Azriel Cohen, Ariel Efron en Amit Man, de toestand van de aardbol. Het podium wordt letterlijk gevuld met aarde in een open geodetische koepel van bamboe, die de straten van Jeruzalem uitbeeldt. Door de dynamische dans zou je het haast vergeten, maar een aantal belangrijke vragen staan centraal: op welke manier beïnvloeden onze lichamen en handelingen de planeet waar we leven? Gaan we wel goed om met moeder aarde en zijn we nog op tijd om haar te laten herrijzen uit haar as, net als de bekende mythologische vogel?

Na afloop van deze virtuele voorstelling vindt een Q&A plaats met choreograaf Noa Wertheim. Daarin zal ze ook vertellen over het Vertigo Eco-Art Village, een ecologisch educatiecentrum dat is gericht op het bewerkstelligen van sociale verandering.

Type:
dans
Wie:
Vertigo Dance Company
Waar:
online
Wanneer:
woensdag 19 mei 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.