Israël aan de Tiber

Joods leven in het oude Rome

Gepubliceerd op: 2 februari 2023

Israël aan de Tiber
Joods leven in het oude Rome

Leonard Rutgers

Amsterdam: Uitgeverij Balans, 2023
Aantal blz.: 256
ISBN: 9789463822282

Ook als e-book verkrijgbaar

De stad Rome herbergt een plek onder de grond die zelfs de meeste inwoners niet kennen. Daarmee zijn de Joodse catacomben in Rome een goed bewaard geheim. De catacomben zijn een herinnering aan een migrantengemeenschap die 2000 jaar geleden integreerde zonder compromissen te sluiten over de Joodse identiteit.

De Nederlandse archeoloog en godsdiensthistoricus Leonard Rutgers vertelt in Israël aan de Tiber het fascinerende verhaal van die Joodse groep in het oude Rome. Dat doet hij aan de hand van eigen onderzoek en niet eerder gepubliceerde illustraties. Kunstvoorwerpen en vele andere archeologische vondsten uit de catacomben geven een beeld van de manier waarop zij leefden en hoe zij omgingen met de dood. 

Israël aan de Tiber biedt een uiterst intrigerende en ontroerende kijk in een onbekende kant van de Oudheid.

Op vrijdag 10 februari presenteert Leonard Rutgers zijn boek Israël aan de Tiber bij Broese Boekverkopers in Utrecht. Met Italië-kenner Rosita Steenbeek gaat hij in gesprek over zijn ontdekkingen. Aanvang: 16.00 uur.

Na afloop kun je het boek aanschaffen en laten signeren.

De toegang is gratis, in verband met de beperkte ruimte is aanmelden vooraf verstandig.

Leonard Rutgers is een Nederlandse archeoloog en godsdiensthistoricus. Internationaal is hij bekend geworden door zijn baanbrekende onderzoek in de catacomben van Rome.

Rutgers Israel aan de Tiber.leesfragment

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.