Op zoek naar het raadsel van de Hebreeuwse Bijbel - Nu online terug te kijken!

Gepubliceerd op: 24 september 2020

Heb je de openingsevenement van het studiejaar op 9 september 2020, het webinar 'Op zoek naar het raadsel van de Hebreeuwse Bijbel', gemist? We hebben dit boeiende gesprek tussen Bart Wallet en Emanuel Tov opgenomen, zodat je het alsnog kunt zien en horen. Het enige wat je mist is de mogelijkheid om live vragen te stellen. Misschien worden ze, ook zonder dat je ze zelf hebt gesteld, toch beantwoord!

Tanach, de Hebreeuwse Bijbel, is Joodse literatuur bij uitstek, en een lezing over dit boek past dan ook perfect in ons jaarthema 'De levensboom van de Joodse literatuur'.

Maar Tanach is veel meer dan één boek: Tanach is een indrukwekkende verzameling van maar liefst 39 boeken, verdeeld over drie onderdelen.

Emanuel Tov, emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en de Nederlandse historicus en hebraïcus Bart Wallet buigen zich over allerlei vragen die tot op de dag van vandaag onbeantwoord zijn gebleven. Om er maar enkele te noemen: wie schreef (of schreven) al die teksten, en wanneer? Hoe ontwikkelden de teksten zich in de loop der tijd, in hoeverre zijn ze inhoudelijk onwrikbaar en hoe kijkt de wetenschappelijke Bijbelkritiek naar Tanach?

Voldoende om je nieuwsgierigheid te prikkelen. Je kunt de video van het webinar hier kijken.

Item in samenwerking met Maror.

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'