Joodse filosofie

Filosofeer mee met twee hoogleraren

Als u geïnteresseerd bent in Joodse filosofie, dan is deze cursus een pareltje voor u. In 12 video’s bespreken hoogleraren Reinier Munk van de VU en Menachem Lorberbaum uit Jeruzalem diverse filosofische onderwerpen. Zij stellen vragen als: Wat maakt filosofie tot Joodse filosofie? Wat maakt traditie tot traditie? Wie zouden de gemeenschap moeten leiden? Heeft de opperrabbijn een pauselijke status? Vertrekpunt van de gesprekken tussen de twee hoogleraren is het boek The Jewish Political Tradition. De leidende thema’s zijn ‘autoriteit’, ‘gezag’ en ‘traditie’. Eerlijk is eerlijk, het is geen gemakkelijke stof, maar voor liefhebbers hoeft dat ook niet.

Reinier Munk

Reinier Munk (1956) studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Hebrew University in Jeruzalem. Hij is hoogleraar moderne filosofie en moderne Joodse filosofie aan de Vrije...
Meer informatie

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.