inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Dierenwelzijn versus godsdienstvrijheid

Lezingen en debat symposium 13 december 2011

Bart Wallet

In de eerste lezing van de avond schetst Bart Wallet de historische achtergrond van de wetgeving op het gebied van ritueel slachten. Van de Vleeskeuringswet uit 1919/1920 tot de actualiteit van het debat in de Eerste Kamer dat, terwijl hij spreekt, nog gaande is.

(mp3 downloaden)

Max van Weezel

Een politieke beschouwing van het debat in de Eerste Kamer. Van Weezel uit zijn verbazing over de manier waarop het wetsvoorstel door de Tweede Kamer is behandeld: “De Eerste Kamer heeft vandaag forse kritiek geuit op de manier waarop partijgenoten in de Tweede Kamer het wetsvoorstel hebben behandeld. Het is te laat tot de Tweede Kamer doorgedrongen dat er commotie in de maatschappij ontstond.”

(mp3 downloaden)

Debat Amanda Kluveld - Erno Eskens

Onder leiding van journaliste en publiciste Daphne Meijer voeren Amanda Kluveld (tegenstander van het wetsvoorstel) en Erno Eskens (voorstander, pleitbezorger van dierenrechten) een scherp debat.

(mp3 downloaden)

Verdieping

'Onbedwelmd slachten' - artikel van Daphne Meijer.
http://www.crescas.nl/..._onbedwelmd_slachten
TV-uitzending 'Uitgesproken EO' waarin Crescas-docent Bart Wallet de discussie over (het verbod op) de kosjere slacht in een historisch perspectief plaatst.
http://www.crescas.nl/...allet_over_sjechieta