In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Charles Lewinsky over 'Terugkeer ongewenst'

InterviewVerdieping

Boekrecensie 'Het lot van de familie Meijer'
http://www.literatuurp...ie.jsp?recensieId=68
Boekrecensie 'Terugkeer ongewenst'
http://www.literatuurp...e.jsp?recensieId=306

Begin mei 2013 was de Zwitserse schrijver Charles Lewinsky een paar dagen in Nederland. In 2009 verscheen de Nederlandse vertaling van zijn boek Het lot van de familie Meijer (oorspronkelijke titel: Melnitz). Deze lijvige roman was in Nederland een absolute bestseller. In 2012 verscheen zijn boek Terugkeer ongewenst, dat in 2011 in de oorspronkelijke Duitstalige versie was verschenen onder de titel Gerron.

Terugkeer ongewenst gaat over het duivelse dilemma waarvoor de Duits-Joodse cabaretier, acteur en filmregisseur Kurt Gerron zich geplaatst ziet als de commandant van concentratiekamp Theresienstadt, waar Gerron met zijn vrouw is geïnterneerd, hem vraagt een propagandafilm te maken over het leven in dit 'elitekamp'.

Raya Lichansky interviewde Lewinsky en sprak met hem over Terugkeer ongewenst. Bekijk hiernaast de video die wij van dit gesprek maakten (Engelstalig).