inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

4 juli 2020 - 10 juli 2020

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.
Tips van de week. Maandagavond voor liefhebbers van Rembrandt én Simon Schama bij NPO 2 Extra Schama on Rembrandt: Masterpieces of the Late Years. Herhaling vrijdagnacht.
Dinsdagavond zendt NPO 2 in de serie Verborgen verleden de aflevering met Jörgen Raymann uit. Raymann is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Paramaribo. Daar gaat hij op zoek naar zijn (deels Joodse) roots.


vrijdag 3 juli

 • NPO 2, 21.15: Nu te zien! Afl.: Breitner vs Israels, Cathelijne Broers bezoekt het Kunstmuseum Den Haag, waar een tentoonstelling is gewijd aan deze artistieke rivalen, de meest prominente schilders van de Amsterdamse School.

zaterdag 4 juli

 • Stingray Classica NL, 18.05: Itzhak Perlman dirigeert Israel Philharmonic Orchestra. Opname van een aan Ludwig van Beethoven gewijd concert in het Mann Auditorium in Tel Aviv. Gespeeld worden de Ouverture 'Egmont', het Concert in C groot voor viool, cello, piano en orkest met als solisten Giora Schmidt (viool), Zuill Bailey (cello) en Navah Perlman (piano), gevolgd door de Symfonie Nr. 6 ‘Pastorale’.
 • NPO Radio 1, 20.00: Het marathoninterview. Afl. 1: Sophie Derkzen in gesprek met politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris Dittrich (1955).

zondag 5 juli

 • Arte, 6.10: Mythos Odessa. Kulturstadt zwischen den Welten (2018). Aan het woord komen mensen van vroeger en van nu die hun sporen hebben achtergelaten in deze Oekraïense havenstad aan de Zwarte Zee.
 • Arte, 17.00: Willy Ronis - Pariser Fotograf und Humanist. De Franse fotograaf Willy Ronis (1910-2009), zoon van Joodse vluchtelingen uit Odessa en Litouwen, legde het naoorlogse dagelijkse leven in zijn geboortestad Parijs vast en werd daarmee een chroniqueur van zijn tijd.
 • RTL 7, 20.00: Er ist wieder da (2015). Komisch drama (verfilming van de gelijknamige satirische roman van Timur Vernes uit 2013) waarin Adolf Hitler ontwaakt in hartje hedendaags Berlijn.
 • NPO 2, 22.25: Why We Hate. Veelgeroemde documentaireserie, geproduceerd door Steven Spielberg, over de mechanismen die een rol spelen bij het ontstaan van haat, en de oplossingen om haat uit te bannen. Afl. 5: Misdaden tegen menselijkheid. Strafadvocaat Patricia Viseur Sellers staat regelmatig oog in oog met daders van genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Zij probeert te ontdekken hoe haat mensen ertoe kan aanzetten de meest gruwelijke daden te plegen.
 • Arte tv, 23.15: Zsa Zsa Gabor, Königin des roten Teppich (2018). Documentaire over deze Hongaars-Amerikaanse filmactrice met Joodse roots.
 • NPO 2, 0.15: Naches. Afl.: Esther Erwteman, die een manier heeft gevonden om mensen bij elkaar te brengen en gezelligheid te bieden.

maandag 6 juli


dinsdag 7 juli

 • NPO 2, 19.40: Verborgen verleden. Afl.: Jörgen Raymann. Jörgen Raymann is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Paramaribo. Daar gaat hij op zoek naar zijn roots. Zo wil hij weten hoe het precies zit met de Joodse takken van de familie, zowel aan de kant van zijn vader als van zijn moeder.
 • Arte, 20.15: Menschenhandel - Eine kurze Geschichte der Sklaverei. Arte maakt een vierdelige thema-avond over mensenhandel en slavernij. De geschiedenis begint in het jaar 476 en eindigt in 1888. Afl. 2, 1375-1620: Für alles Gold der Welt raakt ook aan de Nederlandse geschiedenis.

woensdag 8 juli


donderdag 9 juli

n.v.t.


vrijdag 10 juli