inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

22 juni 2019 - 28 juni 2019

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.
Tips van deze week. De ARD/Das Erste zendt maandagavond Der Mann hinter Porsche - Adolf Rosenberger uit. Een Duits-Joodse familiegeschiedenis die begint bij de in 1967 in Los Angeles gestorven Alan Arthur Robert. Een van de oprichters van de firma.
Liefhebbers van Le petit prince mogen donderdagavond bij NPO 2 niet de documentaire missen die Marjoleine Boonstra maakte. Zij filmde op vier plekken lezers en vertalers van deze Franse klassieker. Resultaat: een indrukwekkend filmdocument.


vrijdag 21 juni

n.v.t.


zaterdag 22 juni

 • NPO Radio 1, 14.00: Zaterdagmatinee. De Letse sterviolist Gidon Kremer soleert bij het Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Claus peter Flor.
 • NPO 2, 23.40: The Farewell Party (IL, 2014) (Mita tova) is een bitterzoete komedie over over vriendschap, de oude dag en het recht op een waardig levenseinde.

zondag 23 juni

 • NPO Radio 1, 10.00: OVT. Programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. met onder meer de wekelijkse column van cabaretier Micha Wertheim.
 • NPO 2, 18.15: Verborgen verleden. Afl.: Hanneke Groenteman. Ze is vooral nieuwsgierig naar de voorouders van vaderskant – de ‘Groentemannen’.
 • NPO 2, 1.12: Naches. Aflevering 26. De laatste aflevering van het eerste seizoen van Naches speelt zich af aan de grens met onze oosterburen, daar waar heden, verleden en toekomst van Joods Nederland in een kleine synagoge samenkomen.

maandag 24 juni

 • Arte, 15.50: Israel - Der Norden (2018). Het agrarische gebied tussen Kinerret en de Golanhoogvlakte wordt gezien als de graanschuur van het land.
 • ARD/Das Erste, 23.30: Der Mann hinter Porsche - Adolf Rosenberger (2019). Duits-Joodse familiegeschiedenis die begint bij de in 1967 in Los Angeles gestorven Alan Arthur Robert. Hij werd in 1900 in Pforzheim geboren als Adolf Rosenberger. Vóór de Tweede Wereldoorlog werkte hij bij Mercedes-Benz, om vervolgens samen met Ferdinand Porsche en Anton Piëch de firma Porsche op te richten.

dinsdag 25 juni

 • Arte, 15.50: Israel - Der Süden (2018). Het gebied ligt tussen Jeruzalem en Eilat aan de Rode Zee. Dankzij moderne technieken is het gebied tot bloei gebracht: tuinbouwers produceren meer dan het land op kan.

woensdag 26 juni

 • NPO 2, 17.00: A Place to Call Home. Seizoen 5 van de 12-delige Australische dramaserie over de belevenissen van en intriges rond de steenrijke Australische familie Bligh, met een flinke Joodse component. Vandaag afl. 1: Eigen grootste vijand.
 • Arte, 21.25: Augenblicke - Gesichter einer Reise (2017) (Visages villages). Gewoon omdat het zo'n beeldschone film is, deze documentaire van regisseur en fotograaf Agnès Varda (1928-2019) en graffitikunstenaar JR over de reusachtige fotoportretten die ze maken tijdens een reis door Frankrijk.
 • Arte, 23.00: Gaza - Leben an der Grenze (2018). Het complexe conflict met Israël gezien door de ogen van de bewoners van 'Aza'.
 • NPO 2 Extra, 0.15: Vicky Cristina Barcelona (2008). Romcom van Woody Allen over de hartsvriendinnen Vicky en Cristina die de zomer in Barcelona doorbrengen.

donderdag 27 juni

 • NPO 2, 17.00: A Place to Call Home. Seizoen 5 van de 12-delige Australische dramaserie over de belevenissen en intriges van de steenrijke Australische familie Bligh, met een flinke Joodse component. Vandaag afl. 2: Neveneffecten.
 • NPO 2, 22.55: Het uur van de wolf. Afl.: Het wonder van Le petit prince (2016). De klassieker Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry, na de Bijbel het meest vertaalde boek ooit, blijkt op alle werelddelen een bron van troost. Marjoleine Boonstra filmde op vier plekken lezers en vertalers en maakte er een indrukwekkend filmdocument van.

vrijdag 28 juni

 • NPO 2 Extra, 9.00: Faces (2007). Documentaire over de Franse fotograaf en straatkunstenaar JR die in maart 2007, samen met zijn vriend Marco, de omstreden Veiligheidsmuur in Israël voorzag van enorme portretten van Israëli's en Palestijnen met hetzelfde beroep, en daarmee de grootste illegale fototentoonstelling ooit realiseerde.
 • NPO 2, 17.00: A Place to Call Home. Seizoen 5 van de 12-delige Australische dramaserie over de belevenissen en intriges van de steenrijke Australische familie Bligh, met een flinke Joodse component. Afl. 3. Alles wat blinkt.
 • NPO 2 Extra, 19.00: Vicky Cristina Barcelona (2008). Romcom van Woody Allen over de hartsvriendinnen Vicky en Cristina die de zomer in Barcelona doorbrengen.