inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

19 oktober 2019 - 25 oktober 2019

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.
Tips van de week: maandagavond bij NPO 2 in de serie 2Doc de aflevering: The World of Thinking. Waarin vijf briljante, internationale wetenschappers ons meenemen in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak.
Woensdagnacht toont Arte de documentaire Das Salz der Erde (2017), over leven en werk van de wereldberoemde Braziliaans, half-Joodse fotograaf Sebastião Salgado, de fotograaf van de verschoppelingen der aarde.


zondag 13 oktober

 • NPO 2, 15.25: Ben Gurion, epiloog (2016). Documentaire van Yariv Mozer gemaakt op basis van een interview uit 1968 met een van de grootste leiders uit de moderne geschiedenis: David Ben-Goerion.
 • NPO 2, 16.17: Naches. Afl.: Marie Locher. Zij nam het initiatief voor een historische modeshow met kleding van Joodse warenhuizen. Een stap terug in de tijd met de verzameling van Joke van Dijk.
 • Arte, 17.40: Sternstunden der Musik. Afl.: Vladimir Horowitz: das Moskau-Konzert. Opname van het concert dat de beroemde pianist in 1986 gaf in Moskou, nadat hij 61 jaar lang niet meer in zijn geboorteland was geweest.
 • Mezzo, 23.30: Banlieues bleues 2014: Yom, «Back to the Klezmer». De Franse klezmerklarinettist Guillaume Humery, bijgenaamd 'Yom', speelt met collega's een programma met traditionele Joodse volksmuziek.

maandag 14 oktober

 • NPO 2 Extra, 21.45: Benali boekt. Afl. Leon de Winter. Abdelkader Benali zoekt Leon de Winter op in zijn woonplaats Los Angeles, waar De Winter uitlegt hoe het is om thuis te komen in een vreemd land.
 • NPO 2, 14.20: MAX Maakt Mogelijk. Afl.: Joodse ouderen in Oekraïne. Bang voor antisemitisme durven Joodse ouderen die de Sjoa hebben meegemaakt, nog altijd niet voor hun geloof uit te komen; ze moeten rondkomen van een schamel pensioentje.
 • NPO 2, 20.55: 2Doc. Afl.: The World of Thinking. Documentaire waarin vijf briljante, internationale wetenschappers ons meenemen in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak. Wat drijft hen en hoe verleggen ze bestaande grenzen?

dinsdag 15 oktober

 • NPO 2 Extra, 21.05: De Muur. Zesdelige documentaireserie waarin Menno Bentveld op zoek gaat naar muren die volkeren van elkaar scheiden. Afl. 4: Westelijke Jordaanoever/Israël. De muur op de Westelijke Jordaanoever maakt het leven voor veel Palestijnen een stuk ellendiger, maar sinds de bouw ervan is het aantal zelfmoordaanslagen in Israël wel bijna tot nul gereduceerd.

woensdag 16 oktober

 • NPO 2, 15.25: Ben Gurion, epiloogg (2016). Documentaire van Yariv Mozer gemaakt op basis van een interview uit 1968 met een van de grootste leiders uit de moderne geschiedenis: David Ben-Goerion.
 • Arte, 0.00: Das Salz der Erde (2017). Documentaire over leven en werk van de wereldberoemde Braziliaans, half-Joodse fotograaf Sebastião Salgado met roots in Litouwen en Portugal.

donderdag 17 oktober

 • NPO 2, 20.25: Achter de dijken. In de laatste aflevering van deze reportageserie zoekt Leo Blokhuis antwoord op de vraag: hoe bewaren we vrijheid ook in de toekomst? De generatie die oorlog en onvrijheid heeft meegemaakt, kan straks de verhalen niet meer doorvertellen. Wat moeten we weten, wat moeten we doen, om in vrijheid samen te blijven leven?

vrijdag 18 oktober

 • n.v.t.