inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

22 februari 2020 - 28 februari 2020

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.
Nog steeds veel aandacht voor de Tweede Wereldoorlog, maar er is meer.
Zaterdagavond toont Arte in de serie Mit offenen Karten de aflevering Jordanien - Ein diskretes Land im Nahen Osten. Hoe weet het buurland van Israël al zo lang buiten de conflicten in het Midden-Oosten te blijven? En blijft dat zo?
Maandagavond laat, eveneens bij Arte, Das Wachsfigurenkabinett (1924), de gerestaureerde film - een van zijn laatste - van de expressionistische Duitse regisseur en producent Paul Joseph Levi (later Leni) (1885-1929). Voor liefhebbers van klassieke horror.


vrijdag 21 februari

n.v.t.


zaterdag 22 februari

 • Arte, 18.05: Mit offenen Karten. Afl.: Jordanien - Ein diskretes Land im Nahen Osten. Hoe weet het buurland van Israël al zo lang buiten de conflicten in het Midden-Oosten te blijven? De vraag is of dat zo kan blijven.
 • RTL 7, 20.00: Er ist wieder da (2015). Komisch drama (verfilming van de gelijknamige satirische roman van Timur Vernes uit 2013) waarin Adolf Hitler ontwaakt in hartje hedendaags Berlijn.
 • NPO 2 Extra, 20.30: Het leven van Hitler - Een blauwdruk voor dictators (2017, Wer war Hitler). Vierdelige Duitse serie van Hermann Pölking (1954) waarin de sociale en politieke achtergrond van de opkomst van de Führer chronologisch in beeld is gebracht. Afl. 1: 1889-1929. Herh.: 24/2, 15.50.
 • Canvas, 23.00: Im Labyrinth des Schweigens (2014). De jonge openbaar aanklager Johann Radmann in Frankfurt stuit in 1958 op essentieel bewijsmateriaal dat een groots proces in gang kan zetten tegen voormalige Duitse SS'ers. Het in gebleekte tinten gevangen speelfilmdebuut van de Italiaans-Duitse acteur en televisieregisseur Giulio Ricciarelli houdt het midden tussen een historisch drama en een thriller.

zondag 23 februari

 • NPO 2, 23.45: Naches. Afl. 25: Bob en Brenda van Coevorden. Ze zijn getrouwd en na vele jaren nog steeds dol op elkaar. Maar nu is Bob ernstig ziek geworden en zullen ze binnenkort afscheid moeten nemen van elkaar en van hun kleurrijke leven.
 • Arte, 23.55: Hello I am David! - Eine Reise mit David Helfgott. (2016). Documentaire die meereist met de Australische pianist David Helfgott die ondanks zijn psychiatrische stoornissen op toernee gaat langs Europese concerthuizen. Helfgott werd wereldberoemd door de Oscarwinnende biopic Shine (1996).
 • BBC 2, 0.15: Noah (2014). Oudtestamentische blockbuster over Noah die een onmogelijke opdracht krijgt als de wereld dreigt te worden vernietigd door een allesverwoestende overstroming. Volgens regisseur Darren Aronofsky "de minst bijbelse Bijbelfilm ooit gemaakt."

maandag 24 februari

 • Arte, 23.25: Das Wachsfigurenkabinett (1924) is een van de laatste films van de expressionistische Duitse regisseur en producent Paul Joseph Levi (later Leni) (1885-1929). In deze stomme film komen drie wassen beelden van historische personages tot leven door de teksten die een jonge schrijver erbij maakt. De film werd onlangs gerestaureerd, er kwam nieuwe muziek bij en de film werd vertoond tijdens de Berlinale 2020. De indrukwekkende en desoriënterende decorwisselingen van Leni maken van 'Das Wachsfigurenkabinett' een onvervalste horroklassieker.
 • Arte, 0.45: Lieber sterben als sterben (2017). Portret van de Duits-Joodse kunsthistoricus en cultuurwetenschapper Aby Moritz Warburg (1866-1929). Hij was bezeten van de cultuur van de Hopi-indianen, astrologie en sterren, maar ook de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog lieten hem niet los, met een zware psychose als gevolg.

dinsdag 25 februari

 • Arte, 21.55: Der Hitler-Stalin-Pakt (2018). Documentaire over de overeenkomst die op 23 augustus 1939 kon worden gesloten omdat de landen rond Duitsland Hitlers opmars niet wisten te stuiten en dwars werden gezeten door de vijandschap tussen het westen en de Sovjet-Unie.
 • Canvas, 23.05: Hitler and Churchill - The Eagle and the Lion (2017). Eerste aflevering van een tweedelige documentaire over de vijandschap tussen de leiders van nazi-Duitsland en Groot-Brittannië die in de vorige eeuw de wereldwijde politiek domineerde.

woensdag 26 februari

 • NPO 2 Extra, 21.20: Verborgen verleden. Afl.: Jeroen Krabbé, die vermoedt dat zijn oorsprong bij Joodse emigranten uit Zuid-Europa ligt. Maar zijn familiegeschiedenis zit toch net even anders in elkaar.

donderdag 27 februari

 • Arte, 4.24: (Fast) die ganze Wahrheit. Afl: Sigmund Freud. het leven van de beroemde Weense psychiater in een grappig filmpje van vier minuten.

vrijdag 28 februari

 • Arte, 6.00: Mit offenen Karten. Afl.: Jordanien - Ein diskretes Land im Nahen Osten. Hoe weet het buurland van Israël al zo lang buiten de conflicten in het Midden-Oosten te blijven? De vraag is of dat zo kan blijven.