inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

11 juli 2020 - 17 juli 2020

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.
Tips van de week. Zondagnacht zet de serie 'Naches' op NPO 2 Saskia Weishut-Snapper in het zonnetje. Op 5 augustus 2020 viert deze Amsterdamse textielkunstenaar haar 82ste verjaardag.
Donderdagavond, eveneens bij NPO 2 gaat de serie 'Verborgen verleden' op pad met Maurice de Hond. De bekende opiniepeiler weet al veel van zijn familiegeschiedenis, maar niet waar zijn Joodse voorouders nou echt vandaan kwamen.


vrijdag 10 juli


zaterdag 11 juli

  • Arte, 23.50: Giacomo Puccini: Tosca. Registratie van de voorstelling tijdens het operafestival in Aix-en-Provence in 2019. Gewoon omdat de muziek onvergetelijk mooi is (en de kijk van regisseur Christophe Honoré op dit geliefde repertoirestuk behoorlijk afwijkt van de norm).

zondag 12 juli

  • Stingray Classica NL, 18.34: Hommage aan Yehudi Menuhin (2016). Op 22 april 2016 zou deze beroemde violist honderd zijn geworden. Om dat te gedenken werd een concert opgenomen met Daniel Hope, Patricia Kopatchinskaja en Anoushka Shankar.
  • NPO 2, 22.25: Why We Hate. Veelgeroemde documentaireserie, geproduceerd door Steven Spielberg, over de mechanismen die een rol spelen bij het ontstaan van haat, en de oplossingen om haat uit te bannen. Afl. 6: Hoop. Neurowetenschapper Emile Bruneau onderzoekt hoe we ons vermogen tot kritisch denken, de plasticiteit van onze hersenen en middelen als onderwijs, mindfulness en samenwerking kunnen gebruiken in de strijd tegen de haat.
  • NPO 2, 0.08: Naches. Afl.: Saskia Weishut. Op 5 augustus 2020 viert deze Amsterdamse textielkunstenaar haar 82ste verjaardag. Ze laat materialen en technieken zien die ze in haar werk gebruikt.
  • Canvas, 22.30: Visages villages (2017). Documentaire van Agnès Varda en fotograffitikunstenaar JR, waarin ze samen door Frankrijk trekken en mensen portretteren die ze onderweg tegenkomen. Een bijzondere film die je vanwege de titel 'Augenblicke - Gesichter einer Reise' gemakkelijk zou missen. Niet Joods, wél zeer de moeite waard!
  • Arte, 1.30: Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Deze opera van Kurt Weill werd uitgevoerd tijdens het operafestival van Aix-en-Provence in juli 2019. De politieke zeggingskracht van de teksten van Berthold Brecht is onverminderd en belangrijk.

maandag 13 juli

  • NPO 2, 18.40: Verborgen verleden. Afl.: Presentatrice Dieuwertje Blok heeft Joodse voorouders, maar hoe zijn die ooit in in Middelharnis terechtgekomen?

dinsdag 14 juli


woensdag 15 juli

  • Arte, 13.40: Ascenseur pour l'échafaud (1958), geniale film van de Franse regisseur Louis Malle (1932-1995) met de even geniale muziek van Miles Davis, en Jeanne Moreau en Maurice Ronet in de hoofdrollen. Duits nagesynchoniseerd (Fahrstuhl zum Schafott).

donderdag 16 juli


vrijdag 17 juli