inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Radio en televisie

24 augustus 2019 - 30 augustus 2019

Weekoverzicht van interessante programma’s op televisie en radio. Meer informatie is te vinden onder de weblink in de titel.

Deze week veel geschiedenis op radio en televisie, en op vrijdagavond 30 augustus bij onze oosterburen de eerste aflevering van een nieuwe reeks Tel-Aviv Krimi's.


vrijdag 23 augustus

 • Arte, 2.25: Wem gehört der Mond?. De maan lijkt een geopolitiek machtsmiddel te worden. Ook Israël is toegetreden tot het clubje landen dat iets wil met de maan.

zaterdag 24 augustus

n.v.t.


zondag 25 augustus

 • NPO Radio 1, 10.00: OVT, met film- en cultuurwetenschapper Dan Hassler-Forest die de film The Dark Knight bespreekt en actualiseert.
 • NPO 2, 15.30: Je zal maar uitverkoren zijn. Afl. 6: De wereld verbeteren. 'Geen woorden, maar daden' is een van de basisbeginselen van het Jodendom. Dit uitgangspunt is leidend voor de voorvechters van de totstandkoming van universele mensenrechten, de Verenigde Naties en het feminisme.
 • NPO 2, 16.13: Naches. Afl.: Bob en Brenda. Het eerste deel van een tweeluik over Bob en Brenda van Coevorden. Ze zijn getrouwd en na vele jaren nog steeds dol op elkaar. Maar nu is Bob ernstig ziek geworden en zullen ze binnenkort afscheid moeten nemen van elkaar en van hun kleurrijke leven. Herh.: 2.23.
 • NPO 2 Extra, 22.05: Podium Dans. Afl.: de Israëlisch-Nederlandse choreograaf Amos Ben-Tal (Haifa, 1979) en zijn OFFprojects. De aflevering werd gefilmd voorafgaand aan de voorstelling 'Howl' in Theater Ins Blau in Leiden.
 • ZDF, 23.40: ZDF-History. Afl.: Rassismus - Die Geschichte eines Wahns. Documentaireserie uit 2019 die op zoek gaat naar antwoorden op vragen als 'Waarom beoordelen mensen elkaar op hun huids- en haarkleur? Denken we in schema's?'.

maandag 26 augustus

 • ARD/Das Erste, 23.30: Geschichte im Ersten: Im Land der Täter. Uit meer dan honderd uur materiaal werd in 2019 een film samengesteld die niet alleen het dagelijks leven in de nazitijd laat zien, maar ook de vinger legt op de vervolging van Joden en andersdenkenden. Onthutsend.

dinsdag 27 augustus

n.v.t.


woensdag 28 augustus

 • NPO 2 Extra, 20.30: Close up. Afl.: De werelden van Leslie Caron. Portret van rasactrice en overlever Leslie Caron (1931).
 • Arte, 21.40: Love Rituals. Afl.: Mit Charlotte Roche in Israel. Op Tu be'Av, 'Chag HaAhava' op de vijftiende dag van de maand Av, trekken honderden orthodox-Joodse jongeren naar Amuka bij Tsfat om de zegen af te smeken van de daar begraven Rabbi Yonatan Ben Uziel, in de hoop snel hun levenspartner te vinden.

donderdag 29 augustus

 • NPO 2, 22.35: Nu te zien! Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie, over de tentoonstelling 'Het begin van een nieuwe wereld. De ontwikkeling van de moderne sculptuur' in het Kröller-Müller Museum, waar onder meer werken van Ossip Zadkine en Jacques Lipchitz te zien zijn.

vrijdag 30 augustus

 • NPO 2, 21.10: Een bezeten wereld. Zesdelige geschiedenisserie over het turbulente leven in de jaren twintig van de vorige eeuw en de toenemende angst voor ontsporing in de jaren dertig. Afl. 1: Danswoede. In de jaren twintig dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en op de dansvloer. Als tegenwicht wordt de eigen volkscultuur met klederdracht en klompendans van stal gehaald.
 • ARD/Das Erste, 23.30: Der Tel-Aviv-Krimi. Afl.: Tod in Berlin. De Berlijns-Joodse politiecommissaris Sara Stein moet de moord op de Israëlische dj Tamar oplossen. Moet de oplossing worden gevonden in de relationale sfeer, of zit er toch meer achter?