inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

FILM @Crescas Den Haag

FILM @Crescas is een initiatief van Crescas om een podium te bieden aan recente, spraakmakende Joodse cinema en hier samen met het publiek over in gesprek te gaan door middel van Q&A’s, nagesprekken en inleidingen door filmkenners. Overkoepelend thema van dit filmprogramma is: Joodse kunst in verbinding met de mens. De geselecteerde films, waarvan Itzhak en Shalom Bollywood hun Nederlandse premiere beleven bij Film @Crescas, raken o.a. aan muziek, beeldende kunst, dans, zang en natuurlijk cinema.

ITZHAK (2017)

Alison Chernick, documentaire, 82 minuten, Engels

Van Schubert tot Strauss, Bach tot Brahms, Mozart tot.... Billy Joel, Itzhak Perlman's vioolspel gaat voorbij de noten alleen om het leven in al haar schoonheid maar ook haar strubbelingen op te roepen. Oftewel "praying with the violin" zoals befaamd violenmaker Amnon Weinstein uit Tel Aviv Perlman's vioolspel omschrijft. Alison Chernick's documentaire kijkt aandachtig naar deze sublieme muzikant en toont ons de jonge Perlman, die als polio overlevende met zijn ouders vanuit Polen naar Israël emigreerde, maar ook de jonge man die vanwege zijn handicap met moeite serieus genomen werd als muziekstudent. ITZHAK is een waanzinnig mooi portret van een van 's werelds beste vioolspelers overgoten met Perlman's warmte, liefde en veel humor.

The Museum (2017)

Ran Tal, documentaire, 74 minuten, Hebreeuws, Arabisch en Yiddish met Engelse ondertitels

The Museum is een film die observeert, bekijkt en Israel's meest belangrijke culturele instituut - het Israel Museum - overdenkt. De film volgt de bezoekers, observeert hen die kijken, luistert naar hen die spreken en neemt een intiem kijkje beneden in de opslagruimten, de laboratoria en in de vergaderzalen. Het museum bestaat uit een aaneenschakeling van de bezigheden van de Amerikaanse museum directeur, de zingende beveiligingsman, de Jeruzalemse curator, de Chassidische kashrut inspecteur, de Palestijnse gids en de blinde bezoekster. Gedurende 18 maanden verzamelde filmmaker Ran Tal beelden van de dagelijkse routine van een museum, die evenzeer op de Israëlische cultuur reflecteert als deze vormgeeft.

Programma:
11:00 ITZHAK Kaartverkoop ITZHAK bij Filmhuis Den Haag
14:00 The Museum Kaartverkoop The Museum bij Filmhuis Den Haag

Locatie:
Filmhuis Den Haag

Kaartverkoop voor dit programma gaat via het Filmhuis. Kies hierboven de links naast de film-titels.