woensdag 5 oktober 2016

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk deze dan hier online


Joods Educatief Centrum 'Crescas'

nieuwsbrief

Joods Educatief Centrum Crescas

Woensdag 5 oktober 2016 Lezing Pauline Micheels 9 oktober 2016
 

Lezing over Henriette Boas, de waarheidszoekster

Lezing over Henriette Boas, de waarheidszoekster

In samenwerking met het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland geeft Pauline Micheels zondag 9 oktober bij Crescas een lezing over haar biografie van Henriette Boas, de waarheidszoekster.

Henriette Boas kennen we als de onvermoeibare auteur van duizenden ingezonden brieven, steevast ondertekend met 'Dr. Henriette Boas, Badhoevedorp'. Geen enkele onjuistheid of overhaaste conclusie ontging haar scherpe lezersblik. Als een krant of een weekblad fouten maakte in de berichtgeving over Israël of Joodse zaken, klom zij in de pen. Maar Henriëtte Boas (1911-2001) was meer dan een brievenschrijfster. Ze zette zich haar leven lang in voor zaken die met het jodendom te maken hadden en speelde een belangrijke rol in de affaires rond Friedrich Weinreb en de oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Pauline Micheels schreef de biografie van deze weerbarstige vrouw, die zichzelf typeerde met de uitspraak 'Ik lees de krant met een schaar'.

Mocht u deze lezing niet willen missen; u kunt zich nu nog inschrijven via onze website, na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging en verdere gegevens.
Voor GJWN-leden is de lezing kosteloos toegankelijk.

Leestip
Aardig om voorafgaand aan het verhaal van Pauline te lezen: de gastcolumn die Ithamar Perath in juni van dit jaar voor Crescas schreef, waarin hij jeugdherinneringen ophaalt aan Henriette Boas als vriendin en huisgast.

Wij hopen u zondag te mogen verwelkomen en kijken uit naar deze eerste lezing in samenwerking met GJWN!


(advertenties)


banner venstra banner jonet banner joodsamsterdam banner meldpunttaal banner amphora banner propra banner limmoed_2016 banner luna3 banner blankevoort banner givat banner sivmo banner israelactietwitter.com/Crescas facebook.com/Crescas Deze nieuwsbrief doorsturen naar familie of vrienden?
© Joods Educatief Centrum Crescas, Kastelenstraat 80, 1083 DE Amsterdam
tel 020-6402380, fax 020-3452260, crescas.nl - joodsebibliotheek.nl - joods.net
Vragen of opmerkingen naar redactie nieuwsbrief: Raya Lichansky

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich met één muisklik uitschrijven