Jerusalem Youth Chorus

online concert

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het Jerusalem Youth Chorus is een koor- en dialoogprogramma voor Palestijnse en Israëlische jongeren uit Oost- en West-Jeruzalem. Door de co-creatie van muziek en het delen van verhalen krijgen zij de kans om hun waarheid te spreken en te zingen. Op die manier worden ze leiders binnen hun gemeenschappen en inspireren ze luisteraars van over de hele wereld om te blijven werken aan vrede, gerechtigheid, inclusie en gelijkheid.

Gelukkig hebben de pandemie en de recente oplaaiing van geweld deze Israëlische en Palestijnse zangers niet gestopt - ze zijn doorgegaan met online repetities en het schrijven van originele, nieuwe liedjes. Op 12 september vindt de wereldpremière van deze nieuwe nummers plaats tijdens het digitale Global Gala Concert.

Omdat de leden van het Jerusalem Youth Chorus vaak uit enorm verschillende muzikale tradities komen, combineren ze tijdens dit concert oosterse met westerse muziek. Naast eigen composities zullen ze bovendien verhalen uit zowel de Israëlische als Palestijnse cultuur voordragen. Ook zullen enkele grote sterren uit de muziekwereld hun opwachting maken als verrassings-act.

Type:
muziek
Wie:
Jerusalem Youth Chorus
Waar:
online
Wanneer:
zondag 12 september 2021
Tijd:
19.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.