Nieuw: het Crescas Taleninstituut

Ivriet, Bijbels Hebreeuws en Jiddisj: alles onder één noemer!

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

De taalcursussen van het Joods Educatief Centrum Crescas zijn sinds kort aanzienlijk uitgebreid. Bij ons leer je nu Bijbels Hebreeuws, modern Ivriet en Jiddisj op verschillende niveaus.
Met ingang van dit seizoen brengen we al deze cursussen onder in wat we nu het Crescas Taleninstituut noemen.

Het leren van een taal is een langdurig proces dat veel inspanning en inzet vraagt. Daarbij is continuïteit zeer belangrijk. Voor jouw taalstudie vind je bij Crescas zeer ervaren docenten die vaak ook ‘natives speakers’ zijn. Zij begeleiden je vanaf je eerste les als prille beginner tot ver gevorderde. En als je dat niveau hebt bereikt, kun je bij Crescas je kennis op peil houden met luister- en leesgroepen.

De cursussen vinden online plaats, maar zodra de nu nog geldende coronabeperkingen worden opgeheven zullen de lessen in Amsterdam en Leiden weer ‘live’ worden gegeven. Alleen in Leiden hebben we daarmee voor enkele kleine groepen al een begin gemaakt.

De hervatting van de fysieke lessen betekent zeker niet dat ons digitale lesaanbod zal verdwijnen: de mogelijkheid om online lessen te volgen blijft bestaan. Goed om te weten voor wie ver weg woont en het contact met de Joodse talen en cultuur niet wil verliezen!

Voor kinderen hebben we dit jaar een primeur: een online cursus Ivriet ter voorbereiding op hun bar of bat mitswa. Woon je niet in of in de buurt van Amsterdam of ben je geen lid van een sjoel? Dat is dus nu geen belemmering meer!

Op onze website vind je alle taalcursussen mét toelichting overzichtelijk bij elkaar.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.