Alle taalcursussen voor het cursusjaar 2021/2022

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

In het nieuwe cursusseizoen hebben we weer een flink aantal taalcursussen, van modern Hebreeuws tot Jiddisj, en je kunt ook bijbels Hebreeuws leren. En alles op meerdere niveaus.

Modern Hebreeuws

Voor gevorderden zijn er de vervolgcursussen Ivriet kita Dalet (gevorderden) en Ivriet kita Zajin (zeer ver gevorderden)
Wie al een ruime basiskennis Ivriet heeft, kan die in een kleine groep opfrissen of uitbreiden in de cursus Ivriet gevorderden.
Het werkwoordsysteem in het Ivriet kan een uitdaging zijn: daarom hebben we ook dit jaar afzonderlijke cursussen voor Ivriet tegenwoordige tijd, Ivriet verleden tijd en Ivriet toekomende tijd en verder.
Shirley Ensel en Noa Breemhaar zijn de docenten voor dit pakket.

Jiddisj

Vertaler en Jiddisjist Ruben Verhasselt geeft dit seizoen een Stoomcursus Jiddisj voor wie nog alles moet leren, een cursus Intensief Jiddisj voor beginners en heeft een Luistergroep Jiddisj voor gevorderden opgezet. In de Jiddisje leesgroep duik je onder in de enige echte Joodse moedertaal, het Mameloshn.

Bijbels Hebreeuws

Karel Breemhaar begeleidt je door het Bijbels Hebreeuws voor beginners en Bijbels Hebreeuws voor gevorderden.

In de nieuwsbrief van 22 juli lees je meer over de inhoud van deze cursussen én kun je je inschrijven tegen gereduceerd tarief.

Alle taalcursussen gaan begin oktober van start.

Wil je meer weten over onze docenten? Kijk op de website onder Docenten!

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Marc van Oostendorp Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Hoe Joods is het Nederlands?

In de loop van de eeuwen hebben de Joodse talen, en dan met name het Jiddisch, een grotere invloed gehad op het Nederlands dan je op het eerste gezicht zou verwachten voor een door de bank genomen...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.