Online evenement: Eén tekst - drie invalshoeken

Een uniek Talmoedisch debat

Gepubliceerd op: 8 april 2021

Hoogleraar Hebreeuws en Joodse studies Irene Zwiep en de rabbijnen Joram Rookmaaker (liberaal) en Wim van Dijk (orthodox) ontmoeten elkaar op zondag 30 mei via Zoom voor een uniek debat over een tekst uit de Talmoed. Ieder van hen bekijkt de tekst vanuit de eigen invalshoek, wat ongetwijfeld zal leiden tot een spannende en boeiende discussie. Leo Mock leidt het debat in goede banen.

De tekst waarover het illustere drietal zich zal buigen is kort: "Zij is niet in de hemel" (waarbij met 'zij' de Tora wordt bedoeld). Voor wie al thuis is in de Talmoed: je vindt deze woorden in het traktaat Bava Metzia 59a-b. 

Op onze website hebben we al een aantal discussiepunten benoemd die in het debat aan de orde zullen komen. Bekijk ze eens, en als je zelf een idee hebt: meld je aan via de link hieronder en doe mee!

Voor studenten en jongeren tot 28 jaar hebben een forse korting: voor deelname betaal jij 5 euro i.p.v. 17,50! Schrijf dan in via deze link: één tekst-drie invalshoeken voor studenten en jongvolwassenen.

Eén tekst - drie invalshoeken is opgezet als interactief evenement!

Type:
debat
Wie:
Joods Educatief Centrum Crescas
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 30 mei 2021
Tijd:
15.00 - 17.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.