Shadow’s Whispers

Nieuw werk van choreografen Hofesh Shechter en het duo Imre en Marne van Opstal

Gepubliceerd op: 11 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In het avondvullende programma Shadow’s Whispers combineert het Nederlands Dans Theater twee verschillende choreografieën in één voorstelling. Het eerste deel, From England with Love, is in handen van de beroemde Brits-Israëlische danser, componist en choreograaf Hofesh Shechter, het tweede deel, Baby Don't Hurt Me, is gemaakt door het duo Imre en Marne van Opstal. Wat hen bindt is de intuïtieve benadering van ideeën waardoor ze toch één verhaallijn weten te creëren. 

Hofesh Shechter is een van de meest opwindende hedendaagse makers. Clowns, het eerste stuk dat hij speciaal maakte voor het Nederlands Dans Theater, werd voor het eerst gedanst in 2016. In 2018 volgde VLADIMIR. Verder vergaarde Shechter bekendheid met choreografieën als Grand Finale, Barbarians en Political Mother. Voor Shadow’s Whispers maakte hij een geheel nieuw stuk.

Het duo Imre en Marne van Opstal maakte voor het Nederlands Dans Theater in 2017 The Grey en in 2019 Take Root. Nu keren deze jonge, grensverleggende choreografen terug met nieuw werk.

Het was al lange tijd de bedoeling dat Shadow’s Whispers op 15 februari in première zou gaan in het Zuiderstand Theater, en de première gaat door, maar nu via een livestream.
Ook op 16 en 17 februari vinden er online voorstellingen plaats. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwste creaties als het publiek in de theaterzaal zou zijn.Type:
dans
Wie:
Nederlands Dans Theater
Waar:
online
Wanneer:
maandag 15 februari 2021 - woensdag 17 februari 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.