Amsterdam Light Festival

Celebrate Light! is het thema van de tiende editie van het Amsterdam Light Festival.

Gepubliceerd op: 14 december 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De jubileumeditie van het Amsterdam Light Festival presenteert de meest bijzondere en inspirerende lichtkunstwerken van de afgelopen negen jaar op de Amsterdamse wateren. Deze highlights zijn onder andere geselecteerd op basis van hun populariteit en diversiteit. Zo bestaan de 23 werken uit uiteenlopende technieken en toepassingen van licht. Naast de kunstwerken uit de collectie van voorgaande jaren wordt er ook een aantal nieuwe tentoongesteld. De kunstwerken die dit jaar (opnieuw) worden getoond,  zijn onder andere Meisje met de Zwavelstokjes van Stichting Nieuwe Helden, Starry Night van Ivana Jelić & Pavle Petrović, Talking Heads van Viktor Vicsek, Pas Encore Mon Histoire van Vincent Olinet, Butterfly Effect van Masamichi Shimada en Light a Wish van OGE Group.
De oprichters van OGE Group, Merav Eitan en Gaston Zahr, maken niet alleen lichtinstallaties, ze zijn ook de artistieke directeuren van Jerusalem Light Festival. Hun werk kenmerkt zich door de krachtige manier waarop het emoties oproept, met Light a Wish als duidelijk voorbeeld. Het kunstwerk beeldt het moment af waarop je de pluisjes van een paardenbloem wegblaast en een wens mag doen.

De tiende editie van het Amsterdam Light Festival staat in het teken van Celebrate Light. De lichten blijven ook na het ingaan van de avond lockdown om 17.00 uur branden (tot 22.00 uur), om de stad te verlichten in deze donkere dagen. De organisatie doet echter wel een beroep op de verantwoordelijkheid van eenieder, zodat heel Amsterdam op een gepaste en veilige manier tien jaar lichtkunst kan vieren. Overdag kun je een rondvaarttour langs de lichtinstallaties boeken. 

Type:
tentoonstelling
Wie:
Amsterdam Light Festival
Waar:
Centrum van Amsterdam
Wanneer:
donderdag 2 december 2021 - zondag 23 januari 2022
Tijd:
Dagelijks tot 22.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.