Kunst en cultuur

Crescas maakt een keus uit het aanbod aan kunst en cultuur waarvoor je in deze coronatijd het huis niet uit hoeft.

Gepubliceerd op: 12 november 2020

  • YAG the Movie, de nieuwe choreagrafie die Ohad Naharin maakte voor de Bathsheva Dance Company, gaat op zaterdag 21 november om 17.00 uur in première. Of liever gezegd: dan kun je de screening bijwonen, want YAG is speciaal voor streaming gemaakt. Lees meer hoe je YAG the Movie online kunt bijwonen.
  • Het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) gaat, ondanks corona, toch door! Het programma van IDFA 2020 is grotendeels online toegankelijk. Houd de Crescas website in de gaten voor ons jaarlijkse overzicht van de films die voor onze doelgroep speciaal interessant beloven te zijn.
  • Het Muziekgebouw komt naar je woonkamer! Online is nu een selectie uit de mooiste concertopnamen uit de Grote en Kleine Zaal te beluisteren.
  • Online: Op Open Culture kun je gratis en voor niks 24 lezingen volgen over de Divina Commedia van de Italiaanse renaissancedichter Dante Aleghieri (1265-1321). De cursus wordt gegeven door professor Giuseppe Mazzotta van Yale University. Onder Dante in Translation vind je meer informatie.
  • Ook koken en eten is cultuur, vandaar dat we hier Esther’s Online Kitchen onder de aandacht brengen. Esthers online event Let's Cook Together #1 vindt plaats op donderdag 19 november om 18.00 uur (#2 is al uitverkocht…).

David en Menno gaan geheel coronaproof digitaal met een speciale Chanoekavoorstelling.

De beide heren opteren hiermee gezamenlijk voor de Marion Koopmans-award 2020.

Wacht niet te lang met het aanvragen van je Zoomcode: er zijn inmiddels ruim honderd aanmeldingen, maar er kunnen er nog veel meer bij!

De code ontvang je na je aanmelding per e-mail bij mvdreis@xs4all.nl.


Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.