Nationale Holocaust Herdenking 2022

Ook dit jaar is er geen stille tocht en is de herdenking besloten, maar wel op tv te volgen.

Gepubliceerd op: 27 januari 2022

Op Holocaust Memorial Day worden wereldwijd de slachtoffers van de Sjoa herdacht. Deze herdenkingsdag is in 2005 door de Verenigde Naties uitgeroepen en vindt sindsdien jaarlijks plaats op 27 januari.
Ook in Nederland vinden rond 27 januari diverse activiteiten plaats, waarvan de Nationale Holocaust Herdenking de bekendste is. Deze herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam wordt jaarlijks gehouden op de laatste zondag in januari. Dit jaar is dat zondag 30 januari.

Onder normale omstandigheden zou de jaarlijkse, altijd zeer goed bezochte Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam plaatsvinden, maar vanwege de strikte coronamaatregelen gaat het ook dit jaar anders.
De stille tocht zal niet plaatsvinden en de herdenking in het Wertheimpark is uitsluitend toegankelijk voor mensen die daarvoor een uitnodigingsbrief hebben ontvangen.
Kom dus niet naar het Wertheimpark!

De Nationale Holocaust Herdenking 2022 zal door de NOS vanaf 11.00 uur integraal worden uitgezonden op tv. Dit maakt het in zekere zin voor iedereen tóch mogelijk bij deze Nationale herdenking aanwezig te zijn, zij het vanuit huis.

Het programma van de herdenkingsplechtigheid staat op de website van het Nederlands Auschwitz Comité.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.