Nederlandse Dansdagen – OFFprojects

Voorstellingen in Maastricht

Gepubliceerd op: 23 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

OFFprojects is een danscollectief met dansers afkomstig van het Nederlands Dans Theater en de Batsheva Dance Company. Drijvende kracht achter dit gezelschap is de Israëlische choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Met beweging als uitgangspunt creëert OFFprojects voorstellingen en installaties waarin dans, muziek, tekst en beeld samenkomen. Eerder brachten zij populaire voorstellingen als HOWL, 60, OFFLINE en Seconds op de planken.

Voor de nieuwste voorstelling Interval werkt OFFprojects samen met de veelgeprezen interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort. Samen onderzoeken ze de ruimte tussen dans en architectuur. Het project brengt de subtiele bewegingstaal van Ben-Tal in interactie met de hypnotiserende kinetische installatie van De Kort. Interval nodigt de toeschouwer uit om de ruimte te beschouwen als een sociale, mentale en emotionele bron. De theaterpremière van Interval vindt plaats op 15 oktober in Den Haag (daarover in een latere nieuwsbrief uiteraard meer), maar speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteren de makers alvast een unieke versie van het stuk; een choreografische installatie. Deze installatie zal een aantal dagen de meditatieve ruimte van de iconische 'kapel' van het Bonnefantenmuseum innemen. Daarnaast vindt tijdens de Nederlandse Dansdagen een aantal andere evenementen met OFFprojects plaats, zoals een kunstenaarsgesprek met Amos Ben-Tal en Gosse de Kort en de dansworkshop ‘Kijken met ons lichaam’.

Type:
dans
Wie:
Nederlandse Dansdagen - OFFprojects
Waar:
Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, Maastricht
Wanneer:
vrijdag 1 oktober 2021 - woensdag 6 oktober 2021
Tijd:
Kijk voor exacte data en tijden op de website

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.